Перинатальний центр Покровської КЛІЛ прийняв навантаження всієї області



Сьогодні ряд акушерських відділень Донеччини або припинили свою роботу, або перебувають у стадії закриття. Тому Покровський перинатальний центр обслуговує породіль та майбутніх матусь з усієї області.

Від початку року наші медики допомогли з’явитися на світ 108 малюкам, з яких понад 60% становлять хлопчики.

Перинатальний центр Покровської КЛІЛ прийняв навантаження всієї області, фото-1

«Кількість пологів, порівняно з минулим роком, знизилася. Але враховуючи те, що зараз у Покровську працюють єдине акушерське і перинатальне відділення в нашому регіоні, то ця цифра збільшилася. Наприклад, вчора було 5 пологів. На ранок сьогодні – ще 2. Загалом на обліку перебуває 188 жінок», - розповів головний лікар перинатального центру Іван Циганок.

Перинатальний центр Покровської КЛІЛ прийняв навантаження всієї області, фото-2

Керівник наголосив, що медикаментами та всім необхідним для надання медичної допомоги установа забезпечена у повному обсязі, налагоджена робота за пакетами НСЗУ. У всіх відділення є потрібне обладнання. І хоча деякі співробітники виїхали у безпечні регіони й навантаження на лікарів значно зросло, медична допомога надається цілодобово.

Перинатальний центр Покровської КЛІЛ прийняв навантаження всієї області, фото-3

«У нас є невеликий дефіцит в акушерах-гінекологах та акушерках. Тож ми готові прийняти на роботу фахівців з інших міст», - зазначив Іван Циганок.