Позначав громадські місця як "військові об'єкти" та наводив ракети: СБУ затримала жителя Дніпропетровщини



Мешканець Новомосковська збирав для російської спецслужби інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території Дніпропетровщини. Також він передавав окупантам координати міських торговельних закладів, центральних площ та інших місць масового перебування людей, змінюючи у "звітах" їхні назви і позначаючи як "військові об’єкти".

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Такі відомості були потрібні загарбникам для підготовки прицільних ракетних ударів по українських містах. За це зраднику обіцяли гроші та «посаду» у лавах окупаційної адміністрації у разі захоплення регіону.

Контррозвідники СБУ задокументували злочинну діяльність ворожого інформатора і затримали його у власному помешканні.

За даними слідства, він перебував на постійному зв’язку з представником російської спецслужби, з яким вийшов на контакт в одному з прокремлівських паблік.

Після цього фігурант передавав ворогу локації українських об’єктів через месенджер у вигляді електронних координат або фотоматеріалів з прив’язкою до місцевості.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував для комунікації з агресором. Також у фігуранта вилучено рашистську символіку.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.