Суботній рецепт: торт "Пташине молоко"
2024-01-06 20:39:00 Источник: https://www.0462.ua/
Дуже смачний, ніжний і легкий торт "Пташине молоко" є фаворитом у багатьох. Детальний покроковий рецепт торта дозволить навіть новачкові в кулінарії створити кулінарний шедевр і здивувати своїх близьких незрівнянним смачним тортиком.
Інгредієнти:
Для коржа:
- Жовтки – з 3 яєць;
- Цукор – 60 г.;
- Борошно – 60 г.;
- Вода – 1 ст.л.;
- Ванільний цукор 10 г.
Для суфле:
- Вода – 100 мл.;
- Агар-агар – 2 ч.л.;
- Цукор – 300 г.;
- Молоко згущене – 100 мл.;
- Масло – 200 г.;
- Білок – з 3 яєць;
- Лимонна кислота – на кінчику ножа.
Для глазурі:
- Шоколад – 50 г.;
- Масло – 25 г.
Жовтки збиваємо з цукром, ванільним цукром та водою до утворення світлої пишної маси. Додаємо пересіяне борошно, акуратно перемішуємо.
Викладаємо тісто у форму (20 см) і відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Агар-агар заливаємо холодною водою та залишаємо на 15 хвилин.
Масло (кімнатної температури) збиваємо з згущеним молоком (також кімнатної температури).
Агар-агар ставимо на середній вогонь, довести до кипіння, всипати цукор і варити, помішуючи 10-15 хвилин, сироп не має стікати з ложки, а злегка тягнутися. Зняти каструльку з вогню.Білки збиваємо з лимонною кислотою в міцну піну, не припиняючи збивати, тонкою цівкою ввести зварений сироп. Маса сильно збільшиться в об’ємі. Потім додати масляний крем і перемішати міксером в однорідну масу.
На холодний корж виливаємо отримане суфле та залишаємо застигати.
Коли суфле застигне, розтоплюємо на водяній бані шоколад з маслом. Коли наша глазур вистигне, виливаємо її на торт. Ставимо торт в холодильник на кілька годин.
Знімаємо роз’ємну форму та подіємо торт до столу.
Смачного!