Новорічні салати на стіл у Рік Дракона



2024 рік - Рік Дракона, тому новорічний стіл має бути яскравим і різноманітним. Тому всі відтінки зеленого, червоного, помаранчевого та жовтих кольорів будуть дуже доречними.

Тому ми вирішили зібрати у цій статті декілька варіантів новорічних салатів, які мають бути на вашому святковому столі.

Придивіться до салату, де використовується буряк, морква, солодкий перець та кукурудза. Такі яскраві салати точно не залишать Дракона байдужим, що принесе удачу у вашу оселю.

Дракон любить гострі та солодкі страви. Тому потрібно комбінувати ці смаки. В овочевий та м'ясний салат можна сміливо додати грушу, виноград чи полуницю.

Дуже цікавий новорічний салат «Полярний експрес»

Новорічний салат «Полярний експрес» – це чудова страва для святкового столу, адже її з легкістю можна подавати як закуску. А простий набір інгредієнтів, їхнє правильне поєднання та швидкість приготування точно порадує кожну господиню. А ось гості навряд чи здогадаються, що така апетитна страва може бути такою простою!

Складові:

  • Копчена курка – 200 гр.
  • Кукурудза (консерви) – 100 гр.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • Печериці – 3-4 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 4 ст.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

1. Беремо 3-4 печериці, середнього розміру та чистимо їх ножем.

2. Потім гриби нарізаємо невеликими шматочками, кубиками, викладаємо на сковороду і смажимо на олії протягом 3-4 хвилин.

3. Після закінчення смаження, печериці потрібно посолити.

4. Тепер підготуємо копчену курочку. Її потрібно також нарізати дрібними шматочками. Висипаємо їх у глибоку миску та додаємо до курки кукурудзу.

5. В іншій ємності з’єднуємо яйце з 2 ложками майонезу і трохи збиваємо масу.

6. З цієї маси випікаємо кілька млинців (2-3 шт.).

7. У миску викладаємо готові печериці і додаємо моркву.

8. Млинці також нарізатимемо невеликими смужками. Додамо їх у миску і покладемо в неї 2 ложки майонезу.

9. Насамкінець перемішаємо всі інгредієнти.

Салат із шинкою до нового року 2024

Цей досить простенький у приготуванні, але дуже ситний салатик можна приготувати в будь-який день, а не тільки в новорічну ніч.

Інгредієнти:

  • шинка та сир твердих сортів – по 200 г;
  • свіжий огірочок – 1 шт;
  • часточки часнику – 2 шт;
  • майонез і сіль – за смаком.
  1. Огірочок і шинку порізати соломкою, а сир потерти на шатківниці. Підготовлені продукти змішати в салатнику і присолити за смаком. 

  2. Часник розчавити пресом і змішати з майонезом (орієнтовно 2 столові ложки) і заправити отриманим соусом майже готову закуску. 

  3. Щоб салат став по-справжньому святковим його можна прикрасити зеленню та журавлиною.

Салат новорічний із м’яса качки

Для новорічного салату можна взяти не тільки куряче м’ясо, а й м’ясо іншої птиці. Наприклад, чудовий салат виходить із качиного філе.

Для нього знадобляться:

  • філе качки – 200 г;

  • зелений консервований горошок – 200 г;

  • варені яйця – 4 шт;

  • картопля варена в мундирах – 2 шт;

  • солоні огірки – 2 шт;

  • майонез, кріп, мелений чорний перець – за смаком.

Як готувати:

  1. М’ясо зварити і дати охолонути. Такий варіант передбачений у класичному варіанті салату. Однак підготувати філе качки можна й по-іншому: натерти м’ясо спеціями з сіллю і запекти у фользі. Вийде ще смачніше. 

  2. Підготовлений продукт порізати невеликим кубиком.

  3. Яйця почистити, розділити на складові частини та потерти на середній тертці окремо білки, а окремо жовтки. 

  4. Із зеленого горошку злити всю рідину і дати продукту обтекти, переклавши в друшляк. Картоплю почистити й потерти на шатківниці. 

Шари салату розташувати таким чином:

качка + соусна промазка + горошок + соус + картопля + соусна промазка + жовтки + соус + білки.

Можна подавати цей салат нашарованим, просто перемішати інгредієнти.

Теоретично промащувати шари салату можна звичайним майонезом. Однак недарма в рецептурі присутні кріп і солоні огірочки. Саме вони додадуть заправному соусу пікантності, а салату вишуканого смаку. Готується заправний соус дуже легко.

Огірочки в салат порізати подрібніше, додати до них дрібно порубаний кріп і майонез. Суміш поперчити і гарненько перемішати. Розбити соус в однорідну масу можна і за допомогою блендера. Це не критично.

Салат з куркою та апельсинами

У кожної господині є свій список салатів, будь то власноруч приготованих або класичних та загальновідомих. Мати кілька неупереджених варіантів салатів — ідеальний запас для будь-якого святкового застілля. Рекомендуємо приготувати салат з куркою та апельсинами.

Салат з куркою та апельсинами (Фото: Кулінарні рецепти)

Інгредієнти:

  • пекінська капуста — 250 г;

  • майонез — 200 г;

  • часник — 3 зубчики;

  • апельсини — 2 шт.;

  • сіль — 0,5 ч. л.;

  • сир — 150 г;

  • копчена курка — 200 г;

  • яйця курячі - 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Яйця варимо круто. Пекінську капусту дрібно рубаємо. До капусти додаємо пропущені через прес зубчики часнику. Змішуємо інгредієнти і додаємо пару ложок майонезу, після чого солимо і ретельно перемішуємо.

  2. Куряче копчене м’ясо розрізаємо на невеликі кубики і змішуємо з 2 ложками майонезу. Яйця охолоджуємо, очищаємо, і тремо на терці. Додаємо столову ложку майонезу до подрібнених яєць і змішуємо. Сир також тремо на терці і поєднуємо з майонезним соусом.

  3. Апельсини очищаємо від шкірки, ділимо на часточки і ріжемо на невеликі шматочки. У кондитерському обручі діаметром 19 см розташовуємо перший шар — капусту з часником. Утрамбовуємо цей шар, додаємо курку зверху і рівномірно розподіляємо по поверхні.

  4. Третій шар — яєчний, також утрамбовуємо поверхню курки. Завершальний шар — сирний, утрамбовуємо його так само як і попередні.

  5. Посипаємо верх салату апельсиновими шматочками і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. В результаті отримуємо незвичайний, яскравий та апетитний салат. Поєднання копченої курки, апельсинів, капусти та сиру надає йому неймовірний смак.

Дракон символізує енергію, силу, міць і пристрасть. Тому на новорічному столі обов'язково потрібно поставити пікантні страви, закуски з гострим перцем, наприклад, халапеньйо чи чилі. Не менш актуальними будуть і деякі страви азіатської кухні. Адже в цій країні полюбляють додавати до страв імбир, соєвий соус, часник. Всі ці приправи якнайкраще передають "настрій" Дракона.

Крім гострого смаку Драконові також може сподобатися насичені та яскраві смаки. Тому, якщо ви хочете приготувати на святковий стіл салати, слід віддавати перевагу різнокольоровим стравам зі свіжими овочами, соковитими фруктами. Ви точно не промахнетесь, якщо поєднаєте буряк, моркву, апельсини, ківі, гранат та різні ягоди.

Такі салати не лише візуально мають цікавий і святковий вигляд, але й будуть напрочуд гарно смакувати. Поєднання легкої кислинки овочів та солоду фруктів справить неабияке враження навіть на справжнього гурмана і порадує символ 2024 року.