Це небезпечно: експерт з харчування пояснив, як не можна розморожувати м'ясо



Заморожене м'ясо перед приготуванням страв потрібно розморожувати. Але робити це потрібно правильно, оскільки через деякі способи воно не тільки втрачає свої смакові якості та користь, а й стає небезпечним для вживання. Як треба розморожувати м’ясо, щоб воно залишалося корисним та смачним, розповів експерт з харчування, пише ТСН.

Небезпечні способи розморожування

Неправильне розморожування продукту може призвести до низки харчових отруєнь та хвороб, оскільки через це в ньому утворюється прийнятне середовище для розмноження бактерій. Зокрема, не можна використовувати такі способи:

  • залишати шматок м’яса танути при кімнатній температурі;
  • класти у гарячу воду;
  • розморожувати у мікрохвильовій печі.

Під час такого розморожування зовнішня поверхня м’яса нагрівається швидше, ніж внутрішня, що сприяє росту бактерій. Але готувати мерзлим також не можна.

Як правильно розморожувати м’ясо

За словами експерта, розморожувати м’ясо потрібно, переклавши його з морозильної камери в холодильник. Для цього слід пакет із м’ясом поставити на тарілці в нижній частині холодильника. Час розморожування залежить від виду м’яса і величини шматка. Зазвичай для розморожування фаршу потрібен день, а для великих шматків - приблизно дві доби.

Розморожене м'ясо можна безпечно зберігати в холодильнику 4-5 днів перед приготуванням. Але при цьому температура в камері холодильника не має бути вищою за 5 градусів.