Суботній рецепт: Гарбузовий молочний суп з домашньою локшиною



Гарбузовий молочний суп з домашньою локшиною – це простий та досить швидкий у приготуванні солодкий молочний суп. Він ідеально пасуватиме до сніданку чи вечері. Особливо цей суп полюбляють діти.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Молоко домашнє жирне – 500 мл;
  • Гарбуз очищений – 500 г;
  • Цукор – 1-2 ст.л;
  • Ванільний цукор – 1 ст.л;
  • Сіль – велика щіпка.

Для локшини:

  • Борошно – 100 г;
  • Яйце – 1 штука;
  • Вода – 1 ст.л;
  • Сіль – щіпка. 

Борошно висипаємо на кондитерську дошку, солимо, додаємо яйце, трохи води, замішуємо тісто.

Розкачуємо тісто у великий тонкий корж, нарізуємо його смужками товщиною 1-1,5 см, добре посипаємо борошном, складаємо смужки одну на одну, нарізаємо на дрібну локшину.

Каструлю ставимо на вогонь, наливаємо 2-3 ст.л. води, коли вона закипить вливаємо молоко, доводимо до кипіння, додаємо нарізаний кубиками гарбуз, сіль, цукор та ванільний цукор. Готуємо хвилин 10, поки гарбуз не буде м’яким.

Додаємо локшину, варимо, помішуючи кілька хвилин. Коли локшина стане м’якою, суп готовий. Смачного!