Документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" отримала приз глядацьких симпатій на фестивалі Амстердамі



Українська документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова здобула приз глядацьких симпатій на Міжнародному фестивалі документального кіно IDFA 2023 в Амстердамі

Про це йдеться на сайті фестивалю.

Зазначається, що фільм набрав середній бал 4,91 із 5. Глядачі на фестивалі голосували після перегляду кожної стрічки за допомогою QR-коду. Цього року за приз глядацьких симпатій змагалися 142 фільми.

Вручення премії відбулося в Королівському театрі Тущинського ввечері 18 листопада, після чого пройшов спецпоказ фільму.

Міжнародний фестиваль документального кіно в Амстердамі (IDFA) – це один з провідних фестивалів документального кіно у світі, який проводиться з 1988 року. Щороку в його програмі представлено близько 250 фільмів, беруть участь понад 3 тисячі представників індустрії. Цьогоріч IDFA проходить із 8 по 19 листопада.

Нагадаємо, відеоператор Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко працювали у Маріуполі в лютому-березні 2022 року від агенції The Associated Press. Вони стали єдиними представниками іноземних ЗМІ, що залишилися працювати у місті, що перебувало в облозі.

Фільм "20 днів у Маріуполі", створений на основі відеоматеріалів Чернова, які їм вдалося вивезти з міста, оточеного росіянами. Фільм розповідає, як Маріуполь переживав перші тижні російського вторгнення — обстріли, загибель мирного населення, бомбардування пологового будинку.

Прем'єра документального фільму відбулася у січні на найбільшому американському фестиваль незалежного кіно Санденс. Там він отримав нагороду Приз глядачів.

Читайте також:

20 днів в Маріуполі VS "Юрик". Післясмак від перегляду від Олени Золотарьової

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» став найкасовішим в українському прокаті

Документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" представлятиме Україну на "Оскарі"