Гуманітарна організація забезпечить харчуванням близько 3 тисяч школярів Львівщини



Гуманітарна організація, яка бореться з голодом у світі, упродовж року допоможе забезпечувати гарячим харчуванням близько 3 тисяч дітей у початкових класах 18 шкіл Львівської області.

Відповідний Договір підписали сьогодні Львівська ОВА та Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП). Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Документ передбачає, що ВПП частково візьме на себе витрати на організацію гарячого харчування. У проєкті візьмуть участь 12 територіальних громад: Боринська, Бродівська, Журавенська, Красненська, Лопатинська, Мостиська, Новороздільська, Підкамінська, Рава-Руська, Радехівська, Сколівська та Судововишнянська. Це ті громади, які мають низький індекс податкоспроможності і не можуть самостійно забезпечувати школярів збалансованим гарячим харчуванням. Також громади обирали за кількістю дітей-ВПО. Фінансовий ресурс розподілятимуть, враховуючи кількість учнів у 1-4 класах.

Аналогічні меморандуми Всесвітня продовольча програма підписала ще з 10 ОВА. Таким чином гарячим харчуванням охоплять понад 60 тисяч українських дітей.

Читайте також: У Львові демонтували два об’єкти радянського періоду