У Тернополі чоловік незаконно перевозив багато алкоголю та цигарок сумнівного походження



Поліцейські затримали чоловіка, який незаконно перевозив алкоголь сумнівного походження. Про це повідомляє поліція Тернопільської області.

"Під час перевірки документів водій помітно нервував, тож патрульні провели поверхневу перевірку транспорту. У багажному відділенні автомобіля поліцейські виявили майже 200 пляшок з алкоголем сумнівного походження та 300 пачок цигарок без акцизних марок", - йдеться в повідомленні.

Порушник зізнався, що придбав спиртні напої та тютюнові вироби на ринку для власних потреб. Увесь підакцизний товар у нього вилучили. Відтак, поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 164-5 КУпАП (Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка).

Законодавством за зазначене правопорушення передбачене покарання у вигляді накладення штрафу від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких алкогольних напоїв або тютюнових виробів.