Дитяча клінічна лікарня з Луганщини відновила роботу в Полтаві



На Полтавщині діти з окупованих територій Луганщини отримали доступ до якісної медичної допомоги. У Лубнах запрацювала Луганська обласна дитяча клінічна лікарня, в якій працюють реаніматологи та хірурги, а також є можливість пройти реабілітацію.

Про це повідомив начальник Луганської ОВА у Telegram.

“Наразі там запрацювали відділення хірургії, ортопедично-травматологічне відділення та дитяча анестезіологія із блоком інтенсивної терапії для новонароджених”, - йдеться у повідомленні.

Лікарня має сучасне обладнання, яке дозволяє надавати дітям якісну медичну допомогу. Частина обладнання була вивезена з Лисичанська на початку війни.

“Сьогодні на Полтавщині проживають більше 11 тисяч луганчан. Це досить велика кількість людей і ми маємо забезпечити їм доступ до якісної медицини. Відповідно, перелік медичних послуг, які надаватиме дитяча обласна лікарня збільшуватиметься”, - повідомив Артем Лисогор. 

Наступного року українські пацієнти отримають доступ до нових медичних послуг, зокрема реабілітації дітей та дорослих, надання медичних послуг в амбулаторних умовах та екстреної медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях.

Як повідомляли 0642 раніше, також у переселенців з Луганщини є можливість отримати медичну консультацію у Вінниці. Де записатися на прийом до лікаря можна за телефоном.

Ірина Мостепанюк