Де в Тернополі можна швидко діагностувати вивихи, переломи?



Цифровий рентген суглобів - це один з найбільш інформативних методів для проведення діагностики вивихів, переломів, скупчення рідини і наявності запальних процесів. Обстеження назначається пацієнтам для висунення правильного діагнозу і призначення ефективного лікування для позбавлення від захворювання.

ЦИФРОВИЙ РЕНТГЕН СУГЛОБІВ В ОКСФОРД МЕДІКАЛ ТЕРНОПІЛЬ

Основною перевагою рентгенографії у нашому медичному центрі – є мінімальна доза променевого навантаження, тобто опромінення. Таке обстеження є значно безпечним порівняно із аналогічними рентген-апаратами. 

Рентген в «Оксфорд Медікал Тернопіль» проводиться за лічені хвилини, що значно економить Ваш час, а зображення відрізняється своєю точністю і якістю. За результатами обстеження досвідчений спеціаліст нашого медичного центру зможе оцінити стан суглобів і визначити подальшу тактику лікування.

ПОКАЗИ ДО РЕНТГЕНОГРАФІЇ СУГЛОБІВ

Рентген будь-якого з суглобів може призначатися пацієнту при наявності наступних симптомів:

  • біль, набряк або деформація суглоба;
  • запальні процеси, захворювання суглобів;
  • кісти;
  • пухлини та інші новоутворення;
  • травми суглобів, вивихи або переломи;
  • контроль ефективності проведеного лікування тощо.

Обстеження спрямоване на оцінку стану тканин, м'язів і навколосуглобових сумок, виявлення наявності запальної рідини тощо.

Окремими показами для обстеження суглобів є:

1. Рентген колінного суглоба проводиться при появі рідини або кісти в суглобі. Крім цього, процедура призначається для проведення діагностики розриву зв'язок при прояві артрозу або артриту.

2. Рентген ліктьового суглоба проводиться при появі проблем з хрящовою тканиною, при виникненні вираженого запального процесу або при обмеженні нервового закінчення.

3. Рентген плечового суглоба проводиться при появі запалення, при наявності вивихів і інших подібних патологічних змін.

4. Рентген тазостегнового суглоба проводиться при необхідності вивчити стан м'яких тканин і кісток таза.

Як правило, рентген суглобів проводиться не частіше одного разу за рік, що обумовлено повільною зміною будови кісток і суглобів.

ЯК ПРОВОДИТЬСЯ РЕНТГЕН СУГЛОБІВ?

Зазвичай знімок не вимагає спеціальної підготовки, однак рентген тазостегнового суглоба робиться після очисної клізми, яка допоможе виключити появу темних плям від вмісту кишечника на зображенні.

Під час отримання знімка пацієнт може бути в лежачому, сидячому або стоячому положенні - це визначається залежно від того, який суглоб необхідно обстежити та у якій проекції. Сама рентгенографія проводиться швидко і абсолютно безболісно, ​​не викликаючи відчуття дискомфорту.

Після процедури пацієнту одразу видається знімок разом із заключенням рентгенолога.

Записатися на рентген суглобів можна за номером телефону: (068) 752 52 52; (0352) 52 52 52.