У Миколаївській міській раді розповіли, чим займатиметься Офіс відновлення та розвитку



Цього тижня у Миколаєві відкрили Офіс відновлення та розвитку міської громади, в якому відразу провели кілька важливих нарад за участі делегації з Королівства Данія. 

Як розповів в ефірі каналу "МАРТ" перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков, що під час нарад з іноземною делегацією мер міста Олександр Сєнкевич презентував основні об'єкти, на які або вже готова проєктна документація, або є бачення щодо відновлення цих об'єктів після перемоги.  

- Зрозуміло, що ніхто не буде вкладати великі кошти у відбудову міста, яке знаходиться за 100 км від лінії фронту. Але ми повинні бути готові, щоб, коли наші хлопці дійдуть хоча б до Чонгару, ми могли б починати відбудову і наших закладів освіти, і до відновлення більш активного водозабезпечення міста, щоб сюди повернулось життя на повну. А для цього потрібні не тільки великі кошти, але й багато часу, тому що це величезний обсяг роботи. Ми повинні забезпечувати діяльність і критичної інфраструктури, щоб бути готовими до тих ракетних обстрілів, які на нас, напевно, ще чекають взимку, і підсилювати нашу живучість з альтернативними джерелами енергії, з захистом наших енергетичних об'єктів, - сказав Луков. 

За словами Лукова, Офіс відновлення — це місце комунікацій, куди буде стікатися інформація про всі проєкти на території міста, щоб робота була узгодженою та просувалась швидше.

Нагадаємо, Данія відкрила спеціальний інвестфонд для України, з якого профінансуються і миколаївські підприємства.