Голова НСЗУ розповіла, в яких випадках екстрену медичну допомогу надають безоплатно



Екстрена медична допомога може бути представлена безоплатно лише в тих лікарнях, які законтрактовані під певний випадок захворювання. Про це, як повідомляє кореспондент 0532.ua, під час брифінгу 7 листопада в Полтавській ОВА розповіла керівник Національної служби здоров’я України Наталія Гусак.

За її словами, влада оплачує надання невідкладної медичної допомоги, зокрема у випадках інфаркту, інсульту та неонатальної допомоги. Однак не в кожній лікарні ці послуги нададуть безкоштовно.

«Ми досі спостерігаємо ситуацію, коли родичі викликають швидку, вони диктують «швидкій», куди їх везти, але ці заклади можуть бути не законтрактовані саме на надання тієї допомоги, якої потребує пацієнт», — розповідає Наталія Гусак. 

Жінка уточнює, що НСЗУ разом з експертами встановлює, в яких медзакладах є необхідні фахівці та обладнання, наприклад, для лікування інсульту, і саме туди направляють державні кошти на безоплатне лікування цієї хвороби.

«Досить часто буває, що людину з інсультом привозять у заклад, який під лікування цієї хвороби не законтрактований. Таким чином, людина втрачає гроші, тому що за інсульт ми сплачуємо 62 тисячі гривень, а також її будуть лікувати за звичайним стаціонарним випадком. Крім цього, там може не бути необхідних спеціалістів, обладнання чи ліків», — додала Гусак.

Нагадаємо, 

Стежте за усіма важливими новинами у нашому Telegram.