У ЗСУ попередили про ще масованіші атаки по Україні: коли саме



Війська рф в ніч проти 3 листопада вперше за останній час атакувала Україну великою кількістю дронів-камікадзе. В ЗСУ попереджають, коли подібні атаки можуть повторитися.

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на начальницю об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталію Гуменюк на брифінгу.

Ймовірно, що ворожі атаки ставатимуть ще масованішими після настання холодів.

Гуменюк не виключає можливість того, що зміна погоди впливатиме на удари по Україні з боку російських окупантів. Тобто з настанням холодів загарбники вдаватимуться до більш масованих атак.

Речниця Сил оборони півдня зазначила, що попередні атаки військові оцінювали як точкові та попереджали, що це розвідки. Два-чотири-шість "Шахедів", запущені у зону відповідальності, означали, що ворог намагався розвідати розміщення засобів ППО України.

Масована атака безпілотниками 3 листопада

Війська рф атакували Україну 38 дронами Shahed-136/131 у ніч проти 3 листопада та запустили одну керовану авіаракету Х-59. Сили ППО знищили 24 безпілотники та ракету. Однак були влучання та падіння уламків. Зокрема, найбільше дісталося Харкову, де зруйнована будівля навчального закладу, є "прильоти" по СТО, гуртожитку, пошкодження житлових будинків.

Додамо, що секретар РНБО Олексій Данілов зазначав, що держава готується до будь-яких викликів.

За словами Данілова, наша держава володіє інформацією про наявність і кількість ракет. Так, російська федерація не володіє тою кількістю, якою б вона хотіла, для того, щоб заподіяти нам величезної шкоди.

"Але вони зараз потроху їх накопичують, вони їх зберігають для того, щоб коли буде зимовий період – саме в той період спробувати використати їх для того, щоб завдати шкоди безпосередньо нашій інфраструктурі. Максимальною є підготовка з нашого боку до цього питання, але, на жаль, це війна, і ми не можемо з вами спрогнозувати, по яких саме об'єктах будуть влучання", – стверджує Данілов.

За його словами, і владі, і громадянам треба спокійно готуватися до цієї зими.

"Чи буде важко? Так, буде важко. Але ми розуміємо всі ці виклики і по максимуму там, де можна підготуватися, держава готується", – підсумував секретар РНБО.