У Краматорську було зареєстровано 4-й випадок сказу



У Краматорській громаді цього року зареєстровано четвертий випадок сказу, що викликає занепокоєння серед ветеринарних лікарів.

Про це поінформувала Краматорська міська рада.

Під час останньої наради старости разом із начальником міської військової адміністрації наголошували на тому, що запобігти можливому зараженню домашніх та свійських тварин можна дуже простим шляхом  —  своєчасно вакцинувати. У випадку підозри сказу у тварин просять телефонувати за номером 050-81-31-796, а щодо питань щеплення від сказу — за номером 097-938-96-76.

У повідомленні йдеться, що також старости активно долучаються до стерилізації безпритульних тварин та допомагають у пошуку та відлові тих бездомних домашніх улюбленців, які ще не мають ідентифікаційних чіпів на вусі. Якщо ви помітили таких безпритульних тварин, будь ласка, повідомте про це за номером 095-600-68-65.

Мешканців просять не скидати відходи від садівництва та рослинництва до контейнерів для твердих побутових відходів. Проте, їм рекомендують організувати компостну яму або скористатися послугою вивезення таких відходів, яку надає Краматорське автотранспортне підприємство.

Нагадаємо, що сказ — це гостре інфекційне захворювання, яке передається від хворих тварин людям шляхом укусів, пошкрябин чи ослизнення.

                                                                                      Анастасія Пугачук