"Гіркий біль втрати": обірвалося життя знаного науковця з Тернополя



Відійшов у засвіти кандидат технічних наук, доцент кафедри автомобілів Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Юрій Пиндус. 

Як інформує "Файне місто", народився Юрій 14 серпня 1973 року у Тернополі. Успішно закінчив Тернопільський технікум радіоелектронного приладобудування в 1992р за спеціальністю “Радіоапаратобудування”. В 1998р. закінчив Тернопільський державний технічний університет імені Івана Пулюя, отримав диплом магістра за спеціальністю “Приладобудування”. В 2002 р. закінчив аспірантуру на кафедрі матеріалознавства Тернопільського державного технічного університету імені Івана Пулюя.

У 2002 р. захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю 01.02.04 – механіка деформівного твердого тіла, на тему “Прогнозування швидкості росту втомних тріщин після одноразових перевантажень у алюмінієвих сплавах”. Протягом 2005р. – 2008р. років працював доцентом кафедри автоматизації технологічних процесів і виробництв. В 2007р. присвоєно вчене звання доцента кафедри автоматизації технологічних процесів і виробництв. З 2008р. по 2013р. був доцентом кафедри будівельної механіки. У 2010р. – 2013р. був обраний на посаду декана механіко-технологічного факультету (МТФ). З 2014р. по нині працював на посаді доцента кафедри автомобілів Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Плідно працював на науковій ниві. Автор понад 112 наукових та навчально-методичних праць.

"Користувався повагою серед колективу університету та студентів. Завжди був готовий прийти на допомогу і колегам, і студентам. Ніколи не відмовлявся поділитись досвідом, допомагав в організації роботи кафедри, факультету.В пам’яті академічної спільноти Юрій Іванович Пиндус назавжди залишиться людиною високого інтелекту, талановитим педагогом і науковцем, щирим приятелем та колегою. Висловлюємо глибокі співчуття його сім’ї та рідним і розділяємо з ними біль втрати", – йдеться у повідомленні університету.