На Буковині судитимуть керівників благодійних організацій: торгували “гуманітаркою” на мільйони гривень



“Благодійники” заробили понад 15 мільйонів гривень на гуманітарній допомозі.

На Буковині судитимуть двох керівників благодійних організацій за продаж гуманітарної допомоги на суму понад 15 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прокуратура Чернівецької області.

Відомо, що 58-річний керівник однієї з благодійних організацій на Миколаївщині разом з волонтером та керівником такої організації у Чернівецькій області продавали гуманітарну допомогу. Ці товари вони отримували як гуманітарну допомогу від іноземних донорів, на адресу його благодійного фонду. 

Підпишіться на наш Telegram

“Бізнесмени” продавали медичні халати та антисептики за ціною нижче ринкової. 

Потенційних покупців шукали серед особистих знайомих та підприємців, який вони надсилали комерційні пропозиції.  

Зберігали вони “товар” на орендованих складських приміщеннях у Чернівцях та Луцьку. 

Правоохоронці затримали буковинця після того, як він отримав  600 тисяч грн виторгу за продаж частини 18 000 медичних халатів.

У приміщеннях Чернівецької та Волинської областей знайшли виявили та вилучили 180 тисяч медичних халатів та понад 64 000 одиниць антисептиків на загальну суму понад 15 млн грн.

Двом “бізнесменам” інкриміновано за продаж, незакінчений замах та готування до продажу товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2, ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 201-2, ч. 1 ст. 14  ч. 3 ст. 201-2 КК України). 

Читайте також: