Чернігівські депутати отримають по 200 тисяч на виконання доручень виборців



Виконавчий комітет Чернігівської міськради на засіданні, що відбулося 30 жовтня, погодив «Програму забезпечення діяльності та виконання доручень виборців депутатами Чернігівської міської ради на 2024 рік».

-З року в рік ми приймаємо цю програму. Минулого року вона призупиняла свою дію, цьогоріч вона діє, - розповіла очільниця фінансового управління міської ради Олена Лисенко.

Як зазначив в.о. мера Чернігова Олександр Ломако, сумарно на цю програму планують виділити 8,4 мільйони гривень. Кожен з депутатів зможе отримати на виконання доручень своїх виборців 200 тисяч гривень.

Відповідно до умов програми, до 25 відсотків від цієї суми (тобто до 50 тисяч) народні обранці можуть витратити на матеріальну допомогу городянам (лікування, надання коштів постраждалим від пожеж тощо). Відповідно, решту 150 тисяч депутати зможуть спрямувати на ремонти доріг у дворах, проїздів у приватному секторі чи придбання обладнання для бюджетних установ міста.

У ході обговорення цього проекту було висловлене побажання, аби ці кошти депутати перевели військовим:

-Ми розглянемо це питання. Депутати мають право й зараз направляти частину своїх коштів на матеріальну допомогу військовослужбовцям (мова йде про ті самі 25%, - прим.), - прокоментував цю пропозицію пан Ломако. – Ми допомагаємо по запитам військових частин, які зареєстровані у Чернігові, без якихось заперечень. Краще ми будемо продовжувати по програмі шефської допомоги допомагати військовим частинам у тому обсязі, якій дозволяє бюджет. А депутати за ці кошти зможуть вирішувати свої дрібні проблеми на округах. Все-таки їх люди обирали й вони до них звертаються.

Члени виконкому погодили програму одноголосно. Втім, аби вона набрала законної сили, програму ще мають затвердити самі депутати міської ради. Ймовірно, це відбудеться на сесії, що запланована на 1 листопада.

Сєргєй Карась

Чернігівська медіа група