15 обстрілів вночі та ранкові ворожі атаки України: ситуація в регіонах станом на зараз



Триває шістсот чотирнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. У ніч на 30 жовтня 2023 року окупанти атакували 12-ма ударними БпЛА типу “Shahed” та двома керованими авіаційними ракетами Х-59. Вже вранці атака на мирні міста України продовжилася. 

Редакція 056 про ситуацію в країні. 

За даними Генштабу ЗСУ пуски КАР Х-59 здійснено з ворожих літаків із повітряного простору ТОТ Запорізької області, «шахеди» летіли з південно-східного напрямку – Приморсько-Ахтарськ -рф.

Усі 14 повітряних цілей противника було знищено протиповітряною обороною, зокрема у межах Миколаївської, Херсонської Кіровоградської, Черкаської, Житомирської, Хмельницької та Дніпропетровської областей.

До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська та підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України.

За даними МВС України цієї ночі окупанти завдали більше 15 обстрілів по території України. Одна людина загинула у Херсоні.

Херсонська область: о 22:40 російські військові обстріляли обласний центр. Внаслідок атаки сталася пожежа у приватному будинку. 

Вже за годину окупанти знову обстріляли Херсон. Одна людина загинула, ще одна отримала поранення. Підрозділи ДСНС врятували чотирьох людей та загасили пожежу у квартирі. 

О 5 ранку внаслідок обстрілу Херсона одна людина отримала поранення.

Також впродовж ночі російські військові з артилерії та авіації наносили удари по Херсонському, Бериславському та Каховському районах.

Дніпропетровська область: ворог не припиняє тероризувати прибережні населені пункти - з артилерії обстріляв Нікополь. 

У Дніпровському районі близько 2 ночі внаслідок падіння уламків збитої ракети пошкоджено п’ятиповерховий житловий будинок, приватний будинок та автомобіль.

Миколаївська область: окупанти обстріляли Баштанський район. У селі Лепетиха виникла пожежа у складському приміщенні, яку ліквідували підрозділи ДСНС.

Донецька область: російську військові завдали ракетного удару по Волноваському району. 

Сумська область: близько 1-ої ночі окупанти з артилерії обстріляли село Кіндратівка Сумського району, а з мінометів - село Рожковичі Шосткинського району.

Вже починаючи з ранку у південних регіонах України лунав сигнал повітряної тривоги. росіяни на Одещині влучили в судноремонтний завод і про це повідомили в ОВА. 

Пошкоджено адміністративну будівлю та техніку підприємства. Двоє людей поранено.

Вдень також ворог атакував околиці Запоріжжя. Ушкодження отримало приміщення комунальної установи. Дякувати Богу, люди не постраждали.

Наразі усі міські служби задіяні в ліквідації наслідків обстрілу.