День Святого Миколая на два місяці раніше: благодійники обдарували юних танцюристів та вокалістів БК «Молодіжний», - ФОТО



 Різноманітні благодійні фонди продовжують допомогу миколаївцям. Цього разу благодійний фонд «Карітас Миколаїв УГКЦ» влаштував сюрприз для творчих колективів палацу культури «Молодіжний». 

У коментарі 0512 організатори повідомили, що 151 дитина отримала інтерактивні іграшки від фонду. Іграшки отримували діти до 9-ти років танцювальних ансамблів "Аліски", "Каприз", "Карамельки", "Український сувенір", "Ренесанс" та "Сюрприз" і вокальних колективів «Талант» і «Аліски». Керівниця народного ансамблю танцю «Аліски» Юлія Цуканова розповіла, що колектив нещодавно поновив роботу і діти знову можуть відвідувати заняття.

- Колектив працював до 24 лютого, потім у нас був простій. Із вересня цього року наш колектив відновив роботу. Більшість дітей, які займають у нас, залишалися в місті, бо їхні батьки або на службі, або лікарі і вони не мали можливості виїжджати. Ми дуже раді, що у Миколаєві відносно тихо, що наші воїни нас захищають і ми можемо працювати. Дякуємо благодійному фонду «Карітас», бо для дітей і батьків то дуже велика підтримка.

- Ми не прив’язувалися до спеціальної дати. Таким чином вирішили підтримати дітей, їхніх батьків та керівників творчих колективів просто за те, що вони продовжують розвивати культуру у Миколаєві. У час війни діти – найвразливіша категорія. Жодна іграшка, звісно, не вбереже від пережитих жахів, однак зможе принаймні трохи відволікти від негативу, а такий неочікуваний дар – нагадати, що добро у світі не зникло, – зауважив директор фонду отець Тарас Павлюс.

Свого іграшкового дельфіна отримала 5-річна Аріна. Дівчинка займається в ансамблі «Сюрприз». Мама розповіла, що Миколаїв за весь час повномасштабної війни родина не покидала. Зараз творчі заняття дуже допомагають дівчинці. Сюрпризом дуже задоволена.

- Дуже здивовані, адже час дуже тяжкий. Раді, що є організації, які радують нас, а головне, радують наших дітей.

Серед дітей, які приходять на заняття, розповіла директорка палацу культури «Молодіжний» Юлія Захарова, є й діти внутрішньо переміщених осіб, які залишилися у Миколаєві і тепер наново будують своє життя.

- Це діти, які живуть у нашому місті і сьогодні вони стали надзвичайно щасливими завдяки фонду «Карітас Миколаїв УГКЦ». Я думаю сьогодні у дітей буде день Святого Миколая на два місяці раніше.

Для довідки:

«Карітас Миколаїв УГКЦ» благодійний фонд Української греко-католицької церкви. Зареєстрований у 2015 році. З 2022 року активно долучається до гуманітарної роботи у Миколаєві та області. На сьогодні у фонді діє кілька масштабних проєктів, спрямованих на допомогу продуктовими, гігієнічними засобами, ліками впо, вразливим категоріям населення, психологічну та юридичну підтримку, відбудову зруйнованого житла тощо.