Главарь "ДНР" повідомив, що 75 котелень не змогли ввести в роботу



У квазіутворенні "ДНР" не підключено 75 котелень із 1245 наявних. Проблеми із постачанням тепла є як у “столиці” (Донецьку), так і в інших окупованих протягом дев’яти років містах. 

Про це повідомив у соцмережах ватажок "ДНР" Денис Пушилін, розповідаючи про засідання російського штабу з питань опалювального сезону.

“Наразі підключено усього 1170 котелень із 1245”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в певних населених пунктах не завершені заплановані заходи з підготовки об'єктів, зокрема, у Донецьку (Куйбишевський, Кіровський, Київський, Петровський райони), Макіївці, Горлівці, Ясинуватій, "де через обстріли ушкоджень найбільше, і роботи там ще тривають".

“Через зношеність тепломереж початковий період характеризується підвищеною кількістю поривів, для їх усунення суб'єктами-шефами на закріплених територіях створено 155 аварійно-відновлювальних бригад, задіяно 892 особи та 335 одиниць техніки”, - пояснив ситуацію ватажок окупантів.

За словами Пушиліна, під час засідання штабу було особливо зазначено, що вже наступного року всі регіони росії посилено займатимуться ЖКГ: аварійним житлом, капремонтом багатоквартирних будинків, модернізацією мереж.

Станом на 23 жовтня в окупованому Донецьку не було запущено 18 котелень. За інформацією так званої "міськадміністрації", яка в свою чергу посилається на "Донбасстеплоенерго", через прориви на теплотрасах і перебої в подачі води без опалення залишається 1442 будинки та 144 об'єкти соціальної сфери. 

Єлизавета Шибаєва