В Одеській області покарають чоловіка, який порушив припис суду не наближатися до колишньої дружини



Обмеження волі загрожує мешканцю Березівського району за невиконання обмежувального припису суду щодо заборони наближатися до колишньої співмешканки.

Про це повідомили у поліції.

За домашнє насильство стосовно цивільної дружини чоловік неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності. А коли такі дії набули систематичного характеру, поліцейські розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України, матеріали якого скерували до суду. За скоєння цього злочину суд призначив кривднику покарання у вигляді 200 годин громадських робіт та виніс обмежувальний припис на шість місяців із забороною наближатися до своєї колишньої співмешканки, а також будь-яким чином контактувати з нею.

Втім чоловік будучи в нетверезому стані продовжував навідуватись до жінки, чим порушив судову заборону. Потерпіла знову звернулася до поліцейських, які розпочали кримінальне провадження за статтею 390-1 ККУ.

«За фактом умисного невиконання обмежувального припису застосованого судом, слідчі висунули правопорушнику обвинувачення та скерували обвинувальний акт до суду. На цей раз фігуранту загрожує більш суворіше покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років», - розповів начальник Березівського районного відділу поліції Микола Древов.