На окупованій Луганщині у Кремінському районі російські паспорти отримали лише 30 відсотків населення



Окупанти запевняють, що паспортизація на окупованих територіях йде швидким темпом. Вони навіть демонструють протоколи так званих «перших виборів» із високою явкою, де без паспорта віддати голос було неможливо. Проте ситуація відрізняється від реальної.

Про це повідомили в Луганській ОВА під час ранкового зведення.

«У населених пунктах колишнього Кремінського району паспортизовано трохи більше третини від наявного населення. Оформити необхідні документи в Кремінній нема де. Як і в Рубіжному. Найближче точка прийому та видачі – у Сєвєродонецьку, куди ще треба доїхати і неодноразово. Темпи є – результати не дуже», – йдеться у повідомленні голови Луганської ОВА Артема Лисогора. 

Раніше міський голова Мелітополя Іван Федоров заявляв, що виїзні бригади з оформлення російських паспортів працюють навіть у місцях тимчасового проживання жителів, яких евакуювали до Бердянська. 

Нещодавно сайт 0642 повідомляв  про зміни умов щодо надання гуманітарної допомоги населенню на окупованій території. Так з 1 листопада люди, які залишились на тимчасово окупованій території, зможуть отримати допомогу тільки з наявністю російського паспорту та свідоцтва про народження. Таку інформацію загарбники розповсюджували у будинках мешканців. 

Юлія Кобрин