"Нова пошта" буде встановлювати капсули безпеки у своїх відділеннях на Харківщині



Компанія Нова пошта після влучання російської ракети по терміналу на Харківщині, що спричинив жертви, перегляне режим роботи у найбільш небезпечних регіонах та планує облаштувати в них «капсули безпеки».

Про це розповів співвласник компанії В’ячеслав Климов в інтерв'ю Бабель.

За його словами, передбачаються зміни в режимі роботи терміналів «особливо в таких зонах, як Харків, бо там вже є певна статистика прильотів».

У компанії думають зробити в терміналах щось на кшталт ізраїльських капсул у житлових домах. Вони потрібні саме для випадків, коли немає часу навіть для того, щоб добігти до укриття.

«У нас вже є певний досвід, бо в Харкові та Миколаєві ми вже зробили подібні капсули в наших відділеннях. У відділенні в Харкові у дворі стоїть залізобетонна капсула, яка захищає і працівників, і клієнтів», — сказав підприємець.

Пізно ввечері 21 жовтня росіяни обстріляли Харківський район, влучивши в термінал Нової пошти в селищі Коротич. На місці атаки знайшли уламки ракети C-300. Загинули шість людей, 17 дістали поранення. Усі — працівники компанії, які перебували всередині терміналу.

Тіла всіх загиблих ідентифікували — це чоловіки віком від 21 до 31 року. 16 постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них у вкрай тяжкому стані.