Більше двох сотень викладачів та студентів київського університету ім. Шевченка пішли на війну



Близько сотні викладачів та 150 студентів Київського національного університету ім. Т.Г Шевченка мобілізувалися на війну з росією та воюють.

Про це розповів ректор КНУ ім. Шевченка Володимир Бугров.

Ще більше новин читайте в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Також не забувайте підписуватись.

Біля 80-100 викладачів і працівників університету мобілізовані і проходять військову службу. Частина вже демобілізувалася і повернулась. Частина з них ще продовжує службу і ми з ними співпрацюємо. І так само десь півтори сотні студентів мобілізувались, – розповів ректор.

Бугров зазначив, що мобілізовані студенти як денної так і заочної форми навчання.

Форма різна. В більшості випадків зараз вони вже заочники. Ми допомогли їм перевестися і пропрацювати всі ці речі з переведенням, що все це було законно, бо це в інтересах самих же студентів, щоб їхній диплом визнавався легальним, – додав ректор.

Бугров зауважив, що після мобілізації студент не може навчатися на денній формі навчання.

Має бути переведення на заочну форму навчання або надана академвідпустка і тут звісно були непорозуміння. Всі ми знаємо, як минулої весни вчилися й викладали з окопів. Це неправильно, бо не відповідає законодавству. Це, звісно, доволі красива картинка, але ці процеси мають бути врегульовані, тому що ти маєш займатися якоюсь однією справою, – наголосив Бугров.

Як ми писали раніше, ректор Національного авіаційного університету та ексрегіонал Максим Луцький збирається вступити в лави ЗСУ.

Також розповідали, що у Києві хлопець п'ятий раз закінчив університет, встановивши рекорд України за кількістю дипломів про вищу освіту. Рекордсменом став 24-річний Євгеній Нотевський.