Куди піти у Львові: Музика вільного світу у органному залі



26 жовтня о 19:00 у Львівському органному залі відбудеться концерт Галицького академічного камерного хору «Музика вільного світу».

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Програма концерту об'єднує 10 сучасних хорових композицій, різноманітних за стилем і глибиною виразності. Кожна з них – це музичний образ конкретної країни, що символізує спільні цінності та дружбу.

Куди піти у Львові: Музика вільного світу у органному залі, фото-1

На концерті звучатимуть твори композиторів Великобританії, Польщі, Франції, Іспанії, Естонії, Німеччини, Латвії, США, Литви, Норвегії. За словами диригента хору Богдана Притули, це буде концерт вдячності країнам, які надали Україні свою підтримку в часи війни.

«Ідея виникла минулого року на фоні колосальної зацікавленості українською культурою у багатьох країнах світу. Ми вирішили у відповідь створити такий проєкт, який би уособлював подяку тим країнам, які є з Україною у тяжкі часи нашої історії, які були і є з нами у боротьбі з російським агресором», – розповів Богдан Притула.

За словами організаторів, програма вечора буде дуже емоційно насиченою: звучатимуть духовні твори, твори про кохання, твори про війну. Це будуть твори таких всесвітньовідомих композиторів, як Кшиштоф Пендерецький, Арво Пярт, Ола Гʼєйло, Ерік Вітакер, Франсіс Пуленк.

У разі оголошення повітряної тривоги концерт буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Читайте також: Стало відомо, хто створюватиме книгарню на вулиці Гнатюка у Львові.