Три населені пункти на Луганщині отримають нові назви: мешканці громад можуть пропонувати свої варіанти



На Луганщині планується змінити назви селища міського типу Новопсков, а також сіл Новорозсош і Тев’яшеве.

Про це на своєму сайті інформує Новопсковська селищна військова адміністрація.

Повідомляється, що ці зміни відбуватимуться згідно Закону України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”.

Наголошується, що перейменування населених пунктів має право лише Кабінет Міністрів України, що обов'язковим чином повинен ухвалити зміни назв в наступному році. Але, незважаючи на це, територіальна громада має право запропонувати свої варіанти, які в майбутньому будуть враховані урядом. 

Для обговорення нової назви буде використано Google Forms для збору пропозицій. Прийом триватиме з 17 жовтня до 30 жовтня включно. Ось лінки на них:

  • смт Новопсков

  • с. Новорозсош

  • с. Тев’яшене

“Участь у громадському обговоренні можуть брати фізичні особи, які зареєстровані або постійно проживали у Новопсковській селищній територіальній громаді, та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами зареєстровані або що здійснюють свою діяльність на території Новопсковської селищної територіальної громади”, – повідомляється на офіційному сайті.   

Нагадаємо, що Луганська обласна адміністрація висловила ініціативу перейменувати 38 населених пунктів. Про це можна більш детальніше прочитати за цим посиланням. 

Ірина Мостепанюк