"Це швидко не буде": ремонт Інгульського та Варварівського мостів у Миколаєві



Процес прийому-передачі Південнобузького та Інгульського мостів у Миколаєві  з комунальної до державної власності триватиме ще до двох місяців.

Друзі! Наша редакція просить приділити трохи вашого часу, щоб допомогти нам стати краще та бути корисним сайтом саме для вас! Будь ласка, пройдіть опитування. Це займе декілька ваших хвилин, але допоможе нам зрозуміти саме ваші потреби! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWt-SqYVVOk4yGSkOqNVo3m0PniOC0tb48ngRtiWQ4bghuKg/viewform

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Варварівський та Інгульський мости передали в державну власність.

Як розповів перший заступник директора Департаменту ЖКГ Миколаєва Ігор Набатов в інтерв'ю ТРК "МАРТ", на початку лютого 2020 року міська рада звернулася до Служби автодоріг та Кабінету міністрів щодо передачі з комунальнохї до державної власності Варварівського мосту. За словами Набатова, фактично, саме тоді було запущено процес передачі мостів, який добігає кінця лише зараз.

- Протягом 2020 року були з документами якісь незрозумілості, необхідність внесення змін до рішення сесії міськради, що і зробилося наприкінці 2020 - на початку 2021 року. Це було лише по одному мосту - по Південнобузькому, по Інгульському взагалі - тиша. Увесь 2021 рік всі документи знаходилися у Мінекономіки. Відбуваються погодження з різними міністерствами. І все ж таки, на початку 2022 року у нас є чітке розуміння, що Південнобузький міст буде передано у держвласність. Заплановане засідання Кабміну було на 24 лютого 2022 року. Засідання не відбулося і через півроку проєкт розпорядження повертається з припискою "Не на часі",- розповів Ігор Набатов

На початку 2023 року до цього питання повернулися.

- Міський голова, заступники спільно з військовою адміністрацією прийшли до висновку, що це реально необхідно робити і запустили процес по новому. Відверто кажучи, готувались ми до цього вже з кінця 2022 року, - зазначив Набатов.

За словами заступника директора Департаменту ЖКГ, влада розраховувала, що передача відбудеться всередині літа 2023 року, але терміни змінились.13 жовтня Кабмін схвалив відповідне рішення, проте процедура прийому-передачі триватиме ще до двох місяців.

Також він зазначив, що ремонт мостів не буде швидким.

Коли ми вже підійдемо до ремонту, а це швидко не буде, це теж потрібно розуміти, бо це серйозні об'єкти. Таких як Південнобузький міст у світі є лише два. Це дуже складні технічно, а відтак розробка проєктів займатиме не менше 6 - 9 місяців, якщо навіть швиденко їх замовлять, ми чекатимемо їх до кінця наступного року,- пояснив Набатов.