З державного бюджету виділено 238,1 млн грн для придбання житла родинам ветеранів війни



Через повномасштабне вторгнення рф на територію нашої країни кількість ветеранів війни та членів загиблих Захисників та Захисниць України суттєво зростає. Вони віддають своє життя заради свободи та миру.

Тому однією з основних завдань Держави у відношенні до ветеранів цієї війни є створення умов для їхньої якнайшвидшої та комфортної адаптації до мирного життя, - інформують на сайті Житомирської ОВА.

На сьогодні Держава та місцева влада активно працюють над підтримкою військових та їх сімей.

Важливим напрямом цієї роботи є виконання державних програм соціального захисту ветеранів війни та членів сімей загиблих військовослужбовців. Так, Звягельською та Бердичівською міськими радами прийнято рішення про надання з місцевих бюджетів родинам загиблих Захисників України додаткових пільг на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 50% від державних соціальних нормативів.

Також у 2023 році Житомирською та Звягельською міськими радами було виділено понад 270 мільйонів гривень для 150 родин військовослужбовців, за які 101 родини придбали власну оселю.

З державного бюджету спрямовано 238,1 мільйона гривень на виплату грошової компенсації для придбання житла родинам ветеранів війни. Завдяки цим коштам 120 сімей ветеранів зможуть покращити свої житлові умови. На сьогоднішні, 17 родин вже придбали житло на загальну суму 31,6 мільйона гривень.

Для організації та координування на обласному рівні процесу реабілітації та адаптації наших захисників до цивільного життя у Житомирській ОВА створено окремий підрозділ – Відділ з питань ветеранської політики, який очолив ветеран війни.