В 47-й бригаді показали як на Запорізькому напрямку працює САУ M109 Paladin, - ВІДЕО



В наступі на Запорізькому напрямку працює американська самохідна гаубиця M109 Paladin. Воїни 47-ї окремої механізованої бригади пройшли навчання в Німеччині, щоб опанувати цю техніку. Екіпаж каже, що САУ дуже надійна.

Про роботу M109 Paladin розповіли в 47-й ОМБр.

- Багато піхоти само собою, по бліндажах дуже багато працюємо, ПТУРи – є відео, гарно горить, склади з БК, танчики, потроху збираємо, - говорить старший офіцер Москіт.

Екіпаж складається з чотирьох людей: командира гармати, навідника, заряджальника, водія-механіка. Свою гармату бійці називають «Бецефалом».

- Автоматична наводка, заряджання не дуже важке, проте хотілося б щоб людей було побільше на машині, нас четверо. Машина надійна, потужна, прохідна, знищує ворога регулярно. Подобається «Буцефальчик», - каже заряджальник Литва.

Байці на САУ здебільшого працюють зі снарядами М107, вага якого складає 45 кілограмів. Зазвичай в ідеальних умовах від цілевказання до першого пострілу проходить хвилина.

- На пункті управління вогнем ми самі вирішуємо для якої цілі який снаряд доцільніше використовувати, виходячи від характеру цілі, дальності, вибираємо чим вгатити, - додає Москіт.

Як раніше писав 061, в НГУ показали, як штурмують ворожі позиції на Запорізькому напрямку.