Миколаївцям подовжили термін реєстрації на отримання грошової допомоги



У Миколаєві подовжили термін реєстрації на отримання грошової допомоги від ООН ще на три дні з 16 до 18 жовтня.

Друзья! Наша редакция просит уделить немного вашего времени, чтобы помочь нам стать лучше и быть полезным сайтом для вас! Пожалуйста, пройдите опрос. Это займет несколько минут, но поможет нам понять именно ваши потребности! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWt-SqYVVOk4yGSkOqNVo3m0PniOC0tb48ngRtiWQ4bghuKg/viewform

Як повідомляє Департамент праці та соціального захисту населення Миколаєва, з 2022 року Всесвітня продовольча програма ООН у партнерстві з центральними, місцевими органами влади та неурядовими організаціями надає допомогу постраждалому населенню м. Миколаєва у грошовій формі та у вигляді продуктових наборів. Перехідна грошова програма ВПП ООН буде впроваджуватися наразі тільки у м. Миколаєві.

Кожен зареєстрований член домогосподарства (фізична особа) отримуватиме 1 500 грн щомісяця (максимум 5 осіб). Грошовий переказ буде здійснюватися на банківський рахунок дорослого (на всіх зареєстрованих членів сім’ї), після надання необхідної інформації (IBAN, ІПН, номер телефону).

За підтримки Благодійної організації «АДРА» та місцевої влади у районних відділеннях міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за графіком буде проводитися реєстрація вразливих верств населення. Запис проводиться згідно графіку в якому будуть зазначені категорії.

Перелік пунктів реєстрації в м. Миколаєві:

  • Заводський район - вул. Кузнецька, 83 - понеділок - п’ятниця, 09.00-16.00
  • Інгульський район - вул. 12 Поздовжня, 50-А - понеділок - п’ятниця, 09.00-16.00
  • Корабельний район - вул. Металургів 8/4 - понеділок-п’ятниця, 09.00-16.00
  • Центральний район - вул. Шевченка, 19-А - понеділок-п’ятниця, 09.00-16.00.

3 16 до 18 жовтня 2023 року з 9.00 до 16.00 проводиться реєстрація осіб, які належать до категорії осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах:

Особи з інвалідністю І чи ІІ групи за наявності оригіналів документів реєстрація індивідуально:

  • Документ, що посвідчує особу (паспорт)
  • Податковий номер;
  • Медичний висновок про встановлення інвалідності
  • IBAN заявника

Родини, які отримують тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідомеза наявності оригіналів документів:

  • Документ, що посвідчує особу (паспорт);
  • Податковий номер;
  • Довідка від управління соціальних виплат та компенсацій щодо отримання зазначеної допомоги
  • Свідоцтво про народження дитини;
  • IBAN дорослого представника родини

Зазначається, що всі раніше вказані категорії, які з поважних причин не встигли подати документи протягом 9 - 13 жовтня також мають право зареєструватися. 

Програма "Перехідна грошова допомога" триватиме 4 місяці з орієнтованою датою старту жовтень - листопад 2023 року. Продовження даної Програми залежить від майбутніх внесків донорів.

ВПП ООН продовжує підтримувати найбільш вразливі верстви населення, регулярно оцінюючи ситуацію та надаючи відповідну допомогу за підтримки партнерів та місцевої влади. ВПП ООН закликає людей, які потребують допомоги, звертатися до міських територіальних центрів або телефонувати на гарячу лінію ВПП ООН для зворотного зв'язку або з питаннями. Гаряча лінія ВПП ООН: 0800600122. Графік роботи: з понеділка по п'ятницю з 08:00 до 18:00. Гаряча лінія органів соціального захисту 0684404493 Графік роботи: з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 16:00

Нагадаємо також, що миколаївські батьки можуть отримати зимові речі для своїх дітей. Подробиці тут.