Де у Києві пограти у великий теніс: ТОП-9 кортів столиці



Великий теніс – це один з найпрестижніших видів спорту. Його сміливо можна назвати найпопулярнішим у світі. Не дарма саме великому тенісу віддають перевагу відомі політики, зірки кіно та естради. Заняття тенісом дозволяють підтримувати в тонусі майже всі групи м'язів, добре розвивають дихальну і серцеву системи, покращують роботу системи кровообігу та підвищують витривалість.

З давнини люди грали в маленький м'яч, голими руками або в рукавичках. В таких іграх брали участь до 12 осіб. Гра трансформувалася і в 1874 році в теніс почали грати за іншими правилами. Раніше теніс вважався грою для знатних та заможних людей, на тенісних полях вигравали і програвали величезну купу грошей. Сучасні правила великого тенісу сформувалися в 2009 році. З великого тенісу, проходять світові чемпіонати, а чемпіони-тенісисти відомі в усьому світі, як світові зірки.

У Києві у дворах є відкриті майданчики, де кожен бажаючий може пограти в теніс. Перевага таких майданчиків – вони безкоштовні. Але, щоб комфортно і правильно займатися великим тенісом, рекомендуємо тренуватися на кортах з хорошим покриттям, під керівництвом тренерів і використовуючи професійний тенісний інвентар. Займатися рекомендується в спортивних клубах, де є всі умови для гри.

Журналісти 44.ua підготували для вас добірку 9 кортів у столиці із сучасним покриттям та демократичними цінами.

У самому центрі Києва, на Печерську, знаходиться Перша Українська академія тенісу «UTA». В Академії 3 сучасних тенісних корта, які оснащені за найсучаснішими технологіями і відповідають всім параметрам міжнародних кортів. В Академії тренуються як дорослі, так і діти з 4 до 14 років. Можна займатися в групах або брати індивідуальні заняття для одного і в парі.

Перша Українська академія тенісу «UTA»Перша Українська академія тенісу «UTA»

Тренери Академії професіонали своєї справи. Можна займатися тенісом як зі своїм спортивним інвентарем, так і брати його в оренду. На території є свій міні-бар, де можна відпочити після тренувань. Бронювати корти слід заздалегідь.

Адреса: вул. Драгомирова, 7-а.

Наступна локація в нашій добірці – це тенісний клуб «Tennispark» розташований в парку «Муромець», що на Трухановому острові. У цьому клубі можна тренуватися як новачкам, так і професіоналам у будь-яку пору року. «Tennispark» було акредитовано Федерацією тенісу України у 2020 році.

Тенісний клуб «Tennispark»Тенісний клуб «Tennispark»

Тут пропонується 12 кортів із сучасним сертифікованим покриттям. Взимку працюють вісім критих кортів: чотири з покриттям хард та чотири з покриттям ґрунт. Влітку – вісім відкритих кортів з ґрунтовим покриттям + чотири критих із покриттям хард. У клубі є також своя школа тенісу для дітей та підлітків, де майстри спорту та чемпіони навчаються за програмою, що розроблена на підставі рекомендацій Міжнародної, Європейської та національної федерацій тенісу.

Ціни:

  • оренда корту (відкритий ґрунт) – 450 грн;
  • оренда корту (критий ґрунт) – 600 грн;
  • оренда корту (критий хард) – 600 грн.

Графік роботи: щодня із 7:00 до 22:00

Адреса:парк «Муромець».

Тенісний клуб «Чемпіон» знаходиться в Солом'янському районі Києва. Тут тренуються дорослі і діти з професійними тренерами. Для кожного гравця тренери складають план тренувань, використовуючи найсучасніші методики. Займатися тенісом можна індивідуально і в групах (до 8 осіб). У клуб зручно добиратися на своєму або громадському транспорті (поруч є метро). «Чемпіон» працює з 7 ранку до 23-ї години, кожен тенісист може вибрати для себе зручний час тренувань. У клубі можна взяти в оренду тенісний інвентар або займатися зі своїм. Бронювати корти бажано заздалегідь.

Тенісний клуб «Чемпіон»Тенісний клуб «Чемпіон»

Ціни:

  • оренда корта (55 хв) – 900 грн;
  • дитячий груповий абонемент на місяць – 3000 грн;
  • оренда ракетки (55 хв) – 50 грн;
  • оренда м’ячиків (55 хв) – 50 грн.

Адреса: вул. Уманська 47а.

Клуб «Корти на Подолі» працює вже більше 20 років та знаходиться в п’яти хвилинах від станції метро «Тараса Шевченка». Корти пройшли атестацію Федерації тенісу України у 2021 році та відповідають усім європейським стандартам. Клуб працює при відключеннях світла. На території клубу є душові та роздягальні.

Наразі пропонується шість кортів із ґрунтовим покриттям, які працюють у будь-яку погоду. У найближчому майбутньому також планується відкриття ще трьох кортів. На території «Корти на Подолі» функціонує академія тенісу для дітей.

Ціни:

оренда корту: будні дні – 300/450 грн, вихідні дні – 300/400 грн;

тренер на 1 особу – 600грн/год;

оренда ракетки – 100 грн/год;

оренда корзини з м’ячами – 150 грн.

Адреса: вулиця Межигірська, 56/63А

Графік: щодня із 7:00 до 23:00.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих, актуальних та перевірених новин Києва, Київщини та України.

Якщо ви живете на Лівому березі, то в зимовий час вибір у вас буде дуже обмежений. На величезному Харківському масиві зовсім мало залів. Пограти можна, наприклад, у Спортренді на Позняках, де є 5 критих ґрунтових кортів під куполом.

Графік роботи: щодня з 09:00 до 22:00.

Адрес: вул. Драгоманова, 27а

У спортивному клубі «Олімп» працюють три критих корти із ґрунтовим покриттям, а також у паркетному залі. Крім цього, є шість відкритих тенісних кортів.

У клубі проводяться уроки з тенісу для дітей від 4-5 років. Тут є тренажерна зала, футбольні поля, групові заняття з фітнесу і йоги. Опалення в приміщенні немає.

Ціни:

оренда корта – 400 грн/55 хв;

оренда ракетки – 50 грн.

Графік роботи: Пн-Пт: 7:00 - 22:00, Сб-Нд: 8:00 - 20:30.

Адреса: вул. Кулібіна, 11.

Тенісний клуб «Корти на Оболоні» працює з 2007 року. Тенісом можна займатися в будь-яку пору року на 3-х кортах з покриттям грунт. В клубі можна займатися індивідуально та в групах. Тренери клубу до дорослих і юним тенісистам клубу завжди знаходять індивідуальний підхід, в залежності від рівня фізичної підготовки і віку. Спортивний інвентар можна взяти в оренду, а також замовити послуги спаринг-партнера. У клубі комфортні душові та роздягальні. Для постійних клієнтів кортів розроблена система знижок.

Ціни:

оренда корта в будні дні – 850-950 грн, вихідні дні – 800-900 грн.

Адреса: вул. Йорданська, 4Г.

У клубі «5 елемнт» представлені 5 критих кортів з професійним покриттям. Корт зі штучною травою від італійського виробника Limonta (він єдиний виробник штучної трави, що отримав сертифікат FIFA). Покриття ідеально розвантажує суглоби, і не поступається натуральній траві ні в тактильному, ні в технічному, ні в візуальному сприйнятті.

2 грунтових критих корти і 1 критий корт з покриттям Taraflex, що використовується на Олімпійських іграх і різних світових чемпіонатах.

Також у клубі «5 елемент» є унікальний професійний «плаваючий» паркет на одному з кортів, який убезпечить Ваші суглоби і зв’язки від травматизму під час гри. Таким чином, до Ваших послуг 5 кортів для гри в теніс, на яких ви можете грати цілий рік.

Якщо ви або ваша дитина хоче навчитися грати або підвищити рівень майстерності, рекомендуємо взяти уроки тенісу в наших кваліфікованих тренерів. Вони складуть для Вас індивідуальну програму тренувань, проведуть персональне або групове заняття, навчать відчувати м’яч і майданчик, допоможуть освоїти техніку, з якої й починається теніс.

У фітнес-клубі "Гран-Прі" біля станції метро "Олімпійська" можна займатися тенісом на чотирьох кортах професійного рівня: двох критих та двох відкритих. Усі вони мають найсучасніше хард покриття GreenSetTrophy, яке використовується на міжнародних турнірах. Тенісні корти мають стандартні розміри – 18х36 метрів, а висота стель складає 7 метрів.

Можна замовити послуги тренера, що допоможе прокачати свій рівень гри. Крім великого тенісу, у "Гран-Прі" можна займатися сквошем, настільним тенісом або бадмінтоном. Фітнес-клуб оснащений басейном, залами для занять фітнесом та іншими видами спорту. Є ресторан та салон краси.

Ціни:

Адреса: вул. Володимирська, 101

Графік: Будні дні: з 7.00 до 22.00

Вихідні дні: з 8.00 до 22.00

Нагадаємо, ми розповідали раніше про те, де в Києві пограти в бадмінтон.

Також писали про те, де в Києві пограти в більярд та скільки це коштує.