У Миколаєві судитимуть трьох осіб, які налагодили злочинну схему з продажу ртуті,- ФОТО



Миколаївські слідчі поліції завершили досудове розслідування відносно жінки та двох чоловіків, які намагалися продати ртуть на території міста. 

Нагадаємо, у травні цього року в Миколаєві затримали трьох людей, які хотіли продати один кілограм ртуті за вісімсот тисяч доларів. Зловмисниками виявились двоє мешканців Херсонщини та їхня спільниця із Львівщини. Вони намагалися продати свій товар на території Миколаєва.

Як повідомляє відділ комунікації поліції в Миколаївській області, під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 69-річна мешканка Львівської області та двоє чоловіків 54-х та 64-х років з Херсонщини за попередньою змовою мають намір збути майже кілограм отруйної речовини – ртуті металевої. Домовившись із покупцем, чоловіки прибули до Миколаєва та одразу після отримання 800 тисяч доларів США за товар, були затримані поліцейськими, а їх спільниця - за місцем мешкання у Львівській області. У ході обшуків у затриманих виявили грошові кошти, які зловмисники отримали за продаж отруйної речовини, та чорнові записи.

Тоді ж усіх фігурантів слідчі поліції затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили їм про підозру за ч. 4 ст. 321 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів».

Нині слідчі закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду та прийняття рішення згідно з нормами чинного законодавства.

Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.