У жителя Одещини виявили підробне посвідчення водія, коли зупинили через несправні фари



Поліцейські викрили жителя Березівського району у використанні підробленого посвідчення водія.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

У вечірній час 30-річний житель Одещини прямував до магазину. Його зупинили прпавоохоронці через несправні зовнішні світлові прилади автівки.

Під час складання адміністративних матеріалів відносно чоловіка, на вимогу поліцейських він надав їм водійське посвідчення, яке викликало сумнів у правоохоронців щодо своєї достовірності.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, яка вилучила сумнівний документ. Розпочавши кримінальне провадження, дізнавачі направили посвідчення на експертизу, згідно з висновком якої, воно не відповідає аналогічному зразку, що перебуває в офіційному обігу на території України. Зі слів правопорушника, документ він купив у 2022 році у невстановленої наразі слідством особи, надавши їй всі необхідні відомості про себе та фото.

"На підставі зібраних доказів слідчі поліції під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про пособництво у підробленні посвідчення, яке видається установою, яка надає права, з метою використання підроблювачем чи іншою особою, а також використання завідомо підробленого документа. Згідно з чинним законодавством, чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто до 17000 гривень, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років. Обвинувальний акт, а також адміністративні матеріали поліцейські скерували до суду", - розповів т.в.о. заступника начальника – начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Матеріали щодо особи, яка підробила посвідчення водія, поліцейські виділили в окреме кримінальне провадження, розслідування якого триває.