У Запорізькій області окупанти можуть створити умови для ще однієї екологічної катастрофи, — ЦНС



Окупаційна адміністрація на Запоріжжі запропонувала використати води найбільшої в регіоні річки Молочна для зрошення сільськогосподарських земель.

Про це повідомляє Центр національного спротиву при Силах спеціальних операцій. Передає 061.

Як йдеться в повідомленні, це рішення прийнято на тлі проблем з водопостачанням та зрошенням сільськогосподарських земель на півдні Херсонської, Запорізької областей та у Криму. Ці проблеми загострились через обміління Північнокримського каналу внаслідок підриву окупантами дамби Каховської ГЕС.

ЦНС передає, що у зв’язку з цим окуповану територію Запорізької області незаконно відвідав заступник міністра сільського господарства РФ Андрей Разін. Він провів зустріч з призначеною окупантами «заступником голови ради міністрів — міністром АПК та продовольчої політики» Свєтланою Шевченко.

Окупаційна адміністрація запропонувала використати води річки Молочна та здійснити перекидання її стоку у зрошувальні канали.

Уже розпочато розчищення річища та підготовку до інженерних робіт, повідомляє Центр.

Спротив пояснює, що таке рішення загарбників може призвести до збільшення солоності води в Азовському морі, а також дефіциту питної води у Мелітополі, що створює передумови для ще однієї екологічної катастрофи на ТОТ.

Нагадаємо, що 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. У зоні ймовірного затоплення опинилися міста і селища нижче по Дніпру, включно з частиною Херсона — загалом 80 населених пунктів.У МЗС України назвали цей злочин РФ найбільшою техногенною катастрофою в Європі за останні