Донеччина обрала кращих спортсменів і тренерів серпня 2023 року



За результатами виступів атлетів регіону на всеукраїнських і міжнародних змаганнях Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації назвало кращих спортсменів та тренерів серпня.

Про це йдеться на сайті управління.

У номінації "Спортсмен місяця Донеччини" у серпні найвищою відзнакою нагородили майстра спортуУкраїни міжнародного класу з тхеквондо (ВТФ, Всесвітньої федерації тхеквондо) Андрія Гарбара з Дружківки. Спортсмен є резидентом Школи вищої спортивної майстерності регіону.

Його тренер Юрій Бірюков, наставник Андрія,  став кращим тренером Донецької області за результатами серпня 2023 р. 

Майстриня спорту України з пауерліфтингу Вероніка Бордюг, яка має у своєму активі дві золоті, одну срібну та одну бронзову медалі з чемпіонату світу серед юніорок, разом із своїм тренером Дмитром Бордюгом, отримали визнання в категорії "Неолімпійські види спорту". Лауреати представляють ДЮСШ з Мирнограду. 

Представники Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю Андрій Трусов та Андрій Казначеєв зі Слов’янська стали переможцями номінацій «Кращий спортсмен» і «Кращий тренер» у  видах спорту серед осіб з інвалідністю.

Наприкінці серпня 2023 в соціальній мережі Facebook  проводяться щомісячні опитування серед фахівців фізичної культури, спорту облдержадміністрації та вболівальників щодо визначення найкращих спортсменів та тренерів за трьома категоріями: олімпійські/неолімпійські види спорту та види спорту для осіб з інвалідністю.

За даними Управління фізичної культури та спорту ДонОДА, з початку 2023 року спортсмени Донецької області здобули 561 нагороду, із них 8 - минулого тижня.

Олена Лужецька