Поширював ворожу пропаганду та закликав до протестів: у Києві викрили кремлівського агітатора, – ФОТО



Кіберфахівці Служби безпеки України (СБУ) викрили у Києві інтернет-агітатора, який поширював кремлівські наративи про війну між «братськими народами-слов’янами» та закликав українських військових повертатися додому. Також чоловік долучився до організацій акції протесту на підтримку пропагандистів з оточення Стремоусова.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).

У Києві затримали проросійського пропагандиста, СБУ

У Києві затримали проросійського пропагандиста, СБУ

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь та читайте новини Києва, Київщини та України.

Згідно з повідомленням, в українському сегменті мережі Інтернет зловмисник поширював «актуальні» наративи кремля про необхідність негайного припинення війни і пропонував українським захисникам повертатися додому.

За даними досудового розслідування встановлено, що 48-річний киянин систематично поширював фейкові антиукраїнські матеріали на фейсбучних сторінках і в чатах мережі «Телеграм». Вони містили інформацію щодо «змови глобалістів» і так званого «зовнішнього управління» Україною з метою знищення слов’янських народів, – зазначили в СБУ.

Зокрема, він нав’язував користувачам ідею про війну між «братськими народами-слов’янами», про глобалістичну імперію, яка збагачується і насаджує власні правила у світі.

У Києві затримали проросійського пропагандиста
СБУУ Києві затримали проросійського пропагандиста
СБУ

Також «агітатор» долучився до організації громадських акцій підтримки під будівлею одного зі столичних судів.

Саме там розглядатиметься справа одного із проросійських пропагандистів з оточення Кирила Стремоусова, – зауважили у спецслужбі.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф в України) Кримінального кодексу України.

У Києві затримали проросійського пропагандиста
СБУУ Києві затримали проросійського пропагандиста
СБУ

Крім того, писали раніше про те, що на Київщині затримали пілота української авіакомпанії, який підтримував російську агресію та чекав на окупацію столиці.

Також розповідали, що у Києві працівниками Служби безпеки України затримано чоловіка, який закликав «приєднати» захоплені території України до складу рф.