«Точка здоров’я» в Ружині, — ФОТОРЕПОРТАЖ



12 вересня 2023 року масовий профілактичний захід «Точка здоров’я» відбувся у селищі міського типу Ружині.

Захід був організований за ініціативи ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за підтримки КПН «Центр первинної медико-санітарної допомоги Ружинської селищної ради». Про це інформує Житомирський Оцкпх.

Біля будинку культури в Ружині зупинився наш спеціалізований автобус, поряд з ним було організовано роботу наших фахівців та працівників КНП «ЦПМСД Ружинської селищної ради».

Усі бажаючі мешканці селища мали змогу отримати ряд безоплатних медичних послуг: вимірювання артеріального тиску, аналіз крові на цукор, тестування на гепатити В і С та ВІЛ, вакцинація від дифтерії та правця (АДП-М), консультації лікарів-гігієністів щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, питань вакцинації та здорового способу життя.

У межах національної catch-up («наздоганяючої») кампанії з вакцинації проти кору, краснухи та епідпаротиту серед дитячого населення, яка триває нині – фахівці Житомирського ОЦКПХ провели профілактичні бесіди з мешканцями Ружина про необхідність щеплення дітей від кору, а також роздали друковані інформаційні матеріали на цю тему.

Місцеві мешканці отримали просвітницьку друковану продукцію – календарі профілактичних щеплень, буклети з інформацією щодо імунізації населення та захисту себе та своїх близьких від вакцинокерованих інфекційних захворювань. Дітлахи мали можливість сфотографуватися біля тематичної фотозони та розмальовувати тематичні картинки на тему боротьби з інфекціями.

Окремий блок заходів «Точки здоров’я» відбувся у приміщенні Ружинського ліцею. Для тамтешніх молодших школярів фахівці Житомирського ОЦКПХ організували «Урок здоров’я»: з демонстрацію профілактичного мультфільму, ігровими конкурсами та роздачею книжок «Казка про вакцину».

ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» дякує за допомогу та сприяння у проведенні заходу КПН «Центр первинної медико-санітарної допомоги Ружинської селищної ради» та дирекції Ружинського ліцею (до 1.09.2023 -- Гімназія Ружинська). Окрема подяка за надану профілактичну літературу для дітей – ГО Коаліція за Вакцинацію.

Лише спільними зусиллями та командною роботою можливо досягти високих успіхів та показників в питаннях профілактики та безпеки громадського здоров`я області!

Повний фоторепортаж – за посиланням, у вбудованому дописі.

ДУ «Житомирський обласний центр

контролю та профілактики хвороб МОЗ України»