Міністерка охорони здоров’я Естонської республіки Рійна Сіккут відвідала Центр вертебрології та реабілітації на Житомирщині



Сьогодні, 7 вересня 2023 року, голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом з міністеркою охорони здоров’я Естонської республіки Рійною Сіккут, яка приїхала з робочим візитом на Житомирщину, відвідали Центр вертебрології та реабілітації.

Про це очільник області повідомив на сторінках своїх соціальних мереж.

Сьогоднішній візит пов’язаний з надважливою для нас темою реабілітації наших військових та цивільних громадян – жертв цієї війни та людей, які потребують допомоги.

«За два роки повномасштабного вторгнення росії в Україну ми стали з Естонією справжніми друзями та надійними партнерами з реалізації в нашій області низки важливих гуманітарних проєктів», - зауважив Віталій Бунечко.

Війна в Україні триває не півтора року. Вона триває з 2014-го, коли росія анексувала український Крим та окупувала Донецьку та Луганську області. Наші військові впродовж цих років брали участь у бойових діях та отримували поранення. А з початком повномасштабного вторгнення кількість поранених збільшилася в геометричній прогресії.

Разом з тим, від війни страждають не лише військові, а й цивільні люди, діти! Через російські ракетно-бомбові удари звичайні мешканці отримують поранення та теж потребують допомоги фахівців з реабілітації.

«Наша команда системно працює над розширенням та наповненням реабілітаційних закладів. Лікування та реабілітація наших захисників – один із пріоритетів для медичної сфериЖитомирської області. І ми раді, що Естонія цікавиться розвитком в нашій області реабілітаційних центрів», - додає голова Житомирської ОВА.

З лютого 2022 року і по сьогодні наші реабілітаційні заклади вже надали допомогу для понад 22 тисяч військовослужбовців.

Заклади охорони здоров’я Житомирської області заключили пакети на надання послуг по реабілітації з Національною службою здоров’я.

Крім того, наш «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» надає стаціонарну реабілітаційну допомогу ще для 165 пацієнтів.

«Впевнені, що співпраця з нашими естонськими друзями сприятиме подальшому розширенню мережі реабілітаційних центрів на Житомирщині», - підсумував голова ОВА.