"Дні легеневого здоров'я": в пересувних медичних майданчиках криворіжці зможуть зробити флюорографічне обстеження, тести на ВІЛ і гепатит. виміряти тиск



У Кривому Розі заплановане проведення щорічної акції «Дні легеневого здоров‘я». В рамках цієї акції в пересувному медичному майданчику містяни зможуть пройти флюорографічне обстеження легень, отримати консультацію лікаря, зробити і отримати результат за 15 хвилин тест на ВІЛ-інфекцію, тест на вірусний гепатит-С, тест на вірусний гепатит-В, сифіліс, виміряти тиск.

Про це повідомила голова комісії з охорони здоров‘я Дніпропетровської обласної ради Аріна Пустова, яка і запровадила дану акцію в 2021 році. 

"Разом з Криворізьким Протитуберкульозним Диспансером,  Дніпропетровським обласним медичним центром соціально значущих хвороб, Криворізьким Центром СНІДу, оголошуємо початок роботи пересувного медичного майданчика", - зазначила пані Аріна. 

До Вашої уваги адреси локацій та час роботи на найближчі дати:

8 вересня - мікрорайон Східний-2, вул. В‘ячеслава Чорновола, 15  з 9:30 до 14:00

9 вересня - мікрорайон Всебратське-2, буд. 65а  з 09:30 до 14:00

На пересувному медичному майданчику кожен бажаючий зможе БЕЗКОШТОВНО:

- пройти флюорографічне обстеження легень;

- отримати консультацію лікаря-фтизіатра, лікаря-дерматолога, лікаря-інфекціоніста; 

- зробити і отримати результат за 15 хвилин тест на ВІЛ-інфекцію, тест на вірусний гепатит-С, тест на вірусний гепатит-В, сифіліс;

- виміряти артеріальний тиск;

- отримати інформаційні матеріали з профілактики соціально небезпечних хвороб.

З собою треба мати паспорт та ІНН.

Аріна Пустова подякувала за допомогу в організації криворізькому департаменту охорони здоров‘я, Центру первинної медико-санітарної допомоги 4, Центру первинної медико-санітарної допомоги 6.

"Будемо раді бачити всіх охочих перевірити стан свого здоров'я на нашому пересувному медичному майданчику!" - додала пані Аріна. 

Слідкуйте за новинами в Telegram. 

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. 

Читайте нас на Google News.