У Слов’янську спростять отримання компенсації за зруйноване житло



Деякі довідки для відшкодування за знищене або пошкоджене житло можна буде отримувати у ЦНАПі, а не в БТІ.

Під час оформлення грошової компенсації за програмою "єВідновлення" деякі документи містянам доводиться отримувати через БТІ, що викликає певні незручності.

Про труднощі, які виникають під час оформлення документів розповів голова Слов'янської міської військової адміністрації Вадим Лях.

"Після запровадження державної програми «єВідновлення» почастішали звернення до мене особисто та на гарячу лінію Слов’янської МВА з приводу отримання документів з міського БТІ. Адже для подачі заявки на компенсацію за зруйноване або пошкоджене житло іноді потрібно додати довідку або іншу документацію з бюро технічної інвентаризації", - йдеться у повідомленні.

За його словами, часто траплялося так, що, звернувшись до БТІ за довідкою, людина на вимогу його співробітників була змушена оплачувати виготовлення документів, необхідності в яких для подачі заявки до «єВідновлення» не існувало.

"Вважаю, що це неприпустимо. Закон зобовʼязує максимально спростити подачу документів на компенсацію за зруйноване або пошкоджене житло, а не зробити з цього бюрократичний квест. Який при цьому супроводжується додатковими витратами", - зауважив Лях.

Він наголосив, що для того, щоб максимально спростити мешканцям громади подачу заявки до програми «єВідновлення», наразі проводиться процедура розділення функцій БТІ.

"Інвентарні справи будуть виготовлятися там, а архів установи перейде до відома міської адміністрації. Отримати з нього довідки та інші документи можна буде через ЦНАП", - додав очільник громади.

У подальшому архів буде оцифровано, що має ще більше покращить надання послуг населенню.

У БТІ залишиться тільки функція виготовлення технічної документації. Здійснювати її бюро зможе, конкуруючи з приватними установами.

Вадим Лях рекомендує при зборі документів для заяви на компенсацію спочатку звернутися до ЦНАПу.

"Там підкажуть, чи треба заявнику особисто звертатися до бюро технічної інвентаризації. Звичайно, кожний випадок індивідуальний. І трапляється так, що частину документів треба відновлювати за допомогою БТІ. Але витяг з реєстру нерухомості на житло, який потрібен найчастіше, ЦНАП може отримати самостійно і безкоштовно", - зауважив він.

БТІ працює пʼять разів на тиждень: з понеділка по пʼятницю, з 9:00 до 15:00. Телефон для довідок: +380508481724.

Читайте також:

  • Як люди оформлюють та отримують компенсацію за зруйноване житло у Слов’янську - історії жителів

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262