8 років за гратами отримала ворожа інформаторка з Донеччини



За матеріалами СБУ засуджено ще одну інформаторку ворога з Донеччини.

За несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї та боєприпасів, підрозділів та військової техніки Сил оборони суд призначив їй покарання у вигляді 8 років ув’язнення.

Встановлено, що зловмисниця за допомогою одного з месенджерів передавала дані про місця розташування військової техніки та підрозділів Збройних сил України в Покровському районі на Донеччині, їхньої кількості та маршрутів пересування.

Також інформаторка надавала відомості щодо локацій артилерійських позицій, місць можливого проживання українських військовослужбовців, роботи промислових підприємств регіону та залізничної станції.

За матеріалами слідства, фігуранткою виявилась 38-річна начальниця станції Очеретине регіональної філії «Укрзалізниці». До негласної співпраці її залучив колега – колишній начальник станції Авдіївка, а нині депутат фейкового парламенту терористичної «днр». Отримана інформація необхідна була ворогу для планування ракетних атак по населеному пункту. Співробітники СБУ затримали зловмисницю в квітні минулого року. Суд визнав її винною за ч.2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Викриття та документування злочинної діяльності проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури. 

Читайте:

  • 8 і 6 років за ґратами - суд призначив покарання інформаторам фсб з Краматорська та району

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262