Ухилянтів, що втекли за кордон за підробними довідками, можуть повертати назад, - ВІДЕО



Ухилянтів, що втекли за кордон, можуть повертати назад. Для  цього існують відповідні правові механізми.

Про це заявив Давид Арахамія в ефірі загальнонаціонального марафону (див. відео).

Для цього Україна може звернутись до інших країн з проханням екстрадиції військовозобов'язаних, що виїхали за підробленими документами.

За словами Арахамії дотягнутись прямо зараз у правоохоронців немає можливості, але напрямок міжнародної правової допомоги зараз значно посилився. Тож питання екстрадиції порушників чинного законодавства України можливо буде вирішити.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський 30 серпня провів засідання Ради національної безпеки та оборони за підсумками перевірки системи військово-лікарських комісій (ВЛК).

За результатами засідання РНБО було прийнято низку рішень, зокрема: Провести комплексну перевірку обґрунтованості тих рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені в період із 24 лютого 2022 року та можуть бути повʼязані з корупційними порушеннями. Усіма випадками, коли рішення явно безпідставні та незаконні, повинні зайнятися правоохоронці. 

За результатами перевірки будуть зроблені висновки щодо тих осіб, які на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхали за кордон України за час від початку повномасштабної агресії.

Слідкуйте за новинами в Telegram. 

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. 

Читайте нас на Google News.