Обстріли, наближення ворога до Слов’янська і комендантська година. Слов’янськ рік тому



Ми продовжуємо серію матеріалів про те, як і чим жив Слов’янськ рік тому.

Літо 2022 року було дійсно пекельним для Слов’янська. І тут не про погоду. Ледь не щодня по місту прилітали російські ракети, а ворог активно рухався у нашому напрямку.

Читайте: Обстріли, День незалежності і відмова від евакуації. Чим жив Слов’янськ Рік Тому

26 серпня ворог вдарив по Слов’янську. Тоді обійшлося без жертв, але постраждав хімтехнікум та готель.

Обстріли, наближення ворога до Слов’янська і комендантська година. Слов’янськ рік тому, фото-1

У цей же день, 26 серпня 2022 року, серед дня по місту було завдано дев’ять ударів. За словами голови міста Вадима Ляха, у той день по місту було завдано дев’ять ударів, прийшлися вони на мікрорайон "ЦНІЛ". Пошкоджені багатоповерхівки, але на щастя, жертв вдалося уникнути. 

Читайте: У Слов’янську знову обстріли. Людей просять не виходити з дому без необхідності

27 серпня 2022 вночі по місту знову вдарили. Тоді обійшлося без жертв, але "прильоти" були до району залізничного вокзалу. Там згорів приватний будинок. На вулиці Ярослава Мудрого потрапили у керамічний склад. 

Обстріли, наближення ворога до Слов’янська і комендантська година. Слов’янськ рік тому, фото-2

У ці дні заговорили про зміну комендантської години на Донеччині. З 1 вересня 2022 року вона була з 21:00 до 05:00.

Тоді ж, 27 серпня 2022 року, підняли питання продажу алкоголю в області та місті. Голова Слов’янської військової адміністрації Вадим Лях пояснив, чому у місті заборонено продавати алкогольні напої. 

"Поясню чому. Йде війна. Люди перебувають у стресовій ситуації. І алкоголь не лікує, а лише провокує неадекватну поведінку, аж до скоєння злочинів. Звідси – випадки мародерства та навіть вбивства. Тому так важливо дотримуватися рішення про заборону на продаж спиртного", - сказав тоді Лях.

28 серпня 2022 року ворог обстріляв центр Слов’янська. Від ракетного удару постраждала центральна частина міста - багатоповерхівки та інфраструктура по вулицям Василівська, Лозановича та Ярослава Мудрого.

Також на Слов’янському напрямку активно відбувалися бої.

Читайте: На Слов’янському напрямку противник безуспішно намагався наступати у напрямку Бражківки

28 серпня 2022 року Слов’янськ відвідав відоми співак Святослав Вакарчук. він записав звернення на центральній площі міста, розказавши про те, що у Слов’янську наразі гаряче не лише в умовах погоди, але й близькості фронту.

29 серпня 2022 року Слов’янськ знову опинився під обстрілом. Половина міста залишалася без електропостачання. За інформацією начальника Слов’янської військової адміністрації Вадима Ляха, постраждав район «САТУ».

В окремих районах міста, а саме на Словкурорті, Цілинному та Кирпичному існувала проблема з електрикою. Трансформатор, який забезпечував енергопостачання цих мікрорайонів, повністю вийшов з ладу та ремонту не підлягає.

29 серпня 2022 року у центрі Слов’янська пролунало 10 вибухів. По місто гатили зі ствольної артилерії.

Чергового удару ворог завдав сьогодні вдень, 29 серпня. В центрі міста пролунало близько десяти потужних вибухів. Швидше за все, працювала ствольна артилерія", - йшлося у повідомленні.

У результаті обстрілу було пошкоджено кілька багатоповерхівок. Декілька загорянь. Зруйновано приватний будинок. За попередньою інформацією обійшлося без жертв та постраждалих.

Обстріли, наближення ворога до Слов’янська і комендантська година. Слов’янськ рік тому, фото-3

Читайте також:

  • Як сьогодні виглядає пошкоджена школа у Слов’янську (фото)
  • День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, - згадаємо захисників Слов’янська

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262