Другий феміністичний квартал відкрився лекцією "Жіночі постаті в історії Кривого Рогу" , - ФОТО



Днями відбулась перша зустріч "Жіночі постаті в історії Кривого Рогу" в рамках Другого феміністичного кварталу. Людмила Похитун розповідала про відомих кріворіжанок, які внесли великий вклад не лише в історію нашого міста, а й в його розвиток. 

Як повідомляє сайт 0564.ua, під час лекції у читальній залі  бібліотеки-філіалу №10 КЗК «Міська бібліотека для дорослих» КМР під час зустрічі була спокійна та дружня атмосфера, в якій всі присутні із зацікавленністю слухали про героїчні подвиги у сфері медицини Віри Олександрівни Нікітіної; про впливову дворянку Олександру Харіну, яка була відома і в Кривому Розі, і в Харкові; та про інших жінок, про героїзм яких Кривий Ріг і досі майже нічого не знає.

Нагадаємо, раніше, у Першому феміністичному кварталі, криворіжці слухали лекцію про жінок - науковиць, доля яких пов'язана з Криворіжжям. Цікавий матеріал про те, що відкрили криворіжки в науці, підготувала та презентувала Ольга Гончар, головна редакторка "Експерт - КР".

Цей проєкт було підготовлено спільнотою "рівні у кривому" за підтримки "Української Феміністичної Мережі за Свободу й Демократію" у межах програми співпраці з Urgent Action Fund for Women’s Human Right (UAF WHR).

Зміст матеріалів не обов’язково відображає думку UAF WHR.

Фото Дарії Гончар

Слідкуйте за новинами в Telegram. 

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. 

Читайте нас на Google News