«Шахтар», граючи у меншості, переміг «Колос» та піднявся на перше місце, - ФОТО, ВІДЕО



У матчі 5-го туру УПЛ «Шахтар» грав на виїзді з «Колосом».

У стартовому складі «оранжево-чорних» вийшли Едуард Козік, який діяв у центрі оборони поруч з Миколою Матвієнком, а зліва в захисті дебютував новачок клубу Іраклі Азаров, повідомляє пресслужба донецького клубу.На честь Дня шахтаря та Дня міста, що відзначаються сьогодні, на формі «гірників» під логотипом клубу з’явилася назва міста Донецьк із прапором України.

Головні події – до перерви

Матч стартував з обміну моментами: Козік після кутового пробив у захисника, а в добиванні запустив м’яч над поперечиною, біля протилежних воріт Матвієнко заблокував небезпечний удар Безбородька. Незабаром міг відзначитися і сам Микола, проте після корнера головою трохи не влучив у дальній кут.Відкрити рахунок донеччанам вдалося на 25-й хвилині після класної комбінації: Зубков віддав на правий фланг штрафного на Криськіва, той покотив уздовж лінії воротарського, а Єгор Назарина вразив порожню сітку – 0:1.На якийсь час команди взяли паузу, яку порушило вилучення Георгія Гочолеішвілі на 37-й хвилині.Але навіть у меншості підопічні Патріка ван Леувена зуміли ще до перерви зміцнити перевагу: у компенсований час Криськів оформив другий асист, віддавши з правого краю тонкий пас у центр штрафного, де Олексій Кашук легко переграв воротаря – 0:2.

Гра під тиском

Другий тайм розпочався з небезпечних атак господарів: Демченко із середини карної зони пробив вище воріт, а Мякушко з правого напівфлангу не зумів вразити дальній кут. Двічі поспіль донеччан рятував Дмитро Різник: голкіпер потягнув два удари Салабая – під поперечину й головою в напрямку дальньої стійки.Тренерський штаб «Шахтаря» відреагував серією замін у середині тайму, випустивши свіжих Коноплю, Ракіцького, Судакова, В’юнника та Кастілло. Гості змогли посунити гру від власного штрафного і спокійно стримували суперника в центрі поля, так і не давши ковалівцям бодай нагоди для фінального штурму.

2:0 – «Шахтар» у меншості перемагає «Колос» і з 11 очками виходить на проміжне перше місце в таблиці УПЛ.

Наступний матч чемпіонату України також на виїзді підопічні Патріка ван Леувена проведуть 2 вересня з «Минаєм». Початок о 13:00.

«Колос» (Ковалівка) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:2 (0:2)

Ковалівка, «Колос», без глядачів

Голи: 0:1 Назарина (25), 0:2 Кащук (45+2)

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Козік (Ракіцький, 65), Матвієнко, Азаров, Степаненко (к) (Кастілло, 75), Назарина, Криськів, Зубков (В'юнник, 65), Кащук (Конопля, 65), Сікан (Судаков, 65)

Вилучення: Гочолеішвілі (37, друге попередження)