Вчителька-колаборантка з Донеччини намагалася потрапити в Україну на Львівщині



СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка забезпечувала впровадження освітніх стандартів країни-терористки на окупованій території Донеччини.

Про це повідомляє Управління СБ України у Львівській області.

Освітянка перебувала на посаді заступника директора школи та відповідала за «патріотичне виховання» молоді. Жінка цілеспрямовано розповідала, що окупація частини території України – це історично виправдана справедливість. А також агітувала учнів до святкування «дня возз’єднання Криму з росією».

Контррозвідка спецслужби зібрали масив доказової бази щодо протиправної діяльності зловмисниці, яка ініціативно співпрацювала з ворогом та умисно знищувала українську культуру.

Зокрема колаборантка пройшла «підвищення кваліфікації» в так званому «інституті додаткової педагогічної освіти» адміністрації окупанта. А згодом навчала дітей відповідно до освітньої програми загарбників - «Об образовании в росийской федерации».

Спецпризначенці викрили поплічницю окупанта під час перетину кордону на Львівщині. Жінка планувала потрапити в Україну для вирішення особистих питань, для цього вона проклала маршрут через росію та країни Євросоюзу.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч.3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Матеріали справи скеровано до суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 3-х років.

Читайте також: На Львівщині засудили чоловіка, який здавав позиції українських військових у Лимані, - ФОТО.