Підприємцю і посадовцю ОДА, які вкрали на будівництві школи 800 тис грн, ухвалили вирок суду



Ухвалено вирок стосовно двох громадян, якi за попередньо змовою незаконно заволодiли бюджетними коштами, видiленими на будiвництво Загальноосвiтньої школи I-III ступенiв на 500 учнiв у селі Кваси Рахiвського району Закарпатської області. Про це повiдомили в Ужгородському мiськрайонному судi.

Зловмисники, завищуючи вартiсть та обсяг виконаних будiвельних робiт, завдали збитки бюджету на суму 764 730 грн. згiдно з висновками експерта.

Один iз обвинувачених, який був директором i одночасно засновником будiвельної компанiї, вносив у офiцiйнi документи неправдивi вiдомостi про роботи якi фактично не виконувались.

Iнший обвинувачений, який обiймав посаду начальника Управлiння капiтального будiвництва Закарпатської ОДА, зловживаючи своїм службовим становищем, був пособником в заволодiннi бюджетними коштами на користь будiвельної компанiї.

Це вiдбулося шляхом внесення неправдивих вiдомостей до актiв приймання виконаних будiвельних робiт, щодо обсягiв та вартостi фактично виконаних робiт з будiвництва школи.

Згiдно рiшення суду, директор будiвельної компанiї визнаний винним у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримiнального кодексу України, та засуджений до позбавлення волi на 7 рокiв i 1 мiсяць, з позбавленням права обiймати посади, пов’язанi з реалiзацiєю адмiнiстративно-господарських або адмiнiстративно-розпорядчих функцiй, строком на 3 роки, та з конфiскацiєю усього майна, що є його власнiстю.

Щодо iншого обвинуваченого, службовця обласної адмiнiстрацiї, то його також визнали винним у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримiнального кодексу України, та засудили до позбавлення волi на 7 рокiв i 1 мiсяць, з позбавленням права обiймати посади, пов’язанi з реалiзацiєю адмiнiстративно-господарських або адмiнiстративно-розпорядчих функцiй, строком на 3 роки, та з конфiскацiєю усього майна, що є його власнiстю.

Читайте також: Офіційно: Віктору Балозі повідомили про підозру та взяли під варту

Підприємцю і посадовцю ОДА, які вкрали на будівництві школи 800 тис грн, ухвалили вирок суду, фото-1