Погода у Львові на тиждень: осінь наближається



За прогнозами метеорологів, наступний тиждень буде теплим, але вже відчуватиметься наближення осені.

За прогнозами метеорологів порталу Синоптик, з 21 по 27 серпня погода на Львівщині буде наступною:

Понеділок, 21 серпня, опадів не передбачається, утримається ясна погода.

Температура: +20° вночі, +29° і +25° вдень та ввечері.

В народі згадують святителя Мирона, якого називали Вітрогоном, з чого зрозуміло, що у цей день можливі сильні вітри. Також вважається, що цей день вказує, яким буде січень.

Вівторок, 22 серпня, зранку небо буде хмарним, але у другій половині дня має від них позбавитися. Опадів не прогнозується.

Температура: +21° вночі, +28° і +23° вдень та ввечері.

За народним календарем згадують апостола Матвія, який має звичку накликати негоду. Вважається, що дощі вже стають осінніми. Але можна ще побавити себе брусницею, сливами, та збирати опеньки.

Середа, 23 серпня, буде хмарною не тільки зранку, але вже цілий день. Ввечері очікується дрібний дощ.

Температура: +21° вночі, +28° і +23° вдень та ввечері.

У цей день вшановують пам'ять архідиякона Лаврентія – водоколивача. Тому придивляються до води, яка має вказати на погоду. Тиха опівдні вода означатиме тиху осінь та зиму без важких заметілей. Спека та проливні дощі натякнуть, що такою буде вся осінь.

Четвер, 24 серпня, на День Незалежності зранку небо буде чисте, у другій половині дня вкриється хмарами, але ввечері вони мають зникнути. Опадів не передбачається.

Температура: +17° вночі, +27° і +23° вдень та ввечері.

Цей день має в народі багато назв: "Болотні вогні", "Чудеса на болоті". Згідно повір'ям, раптом можна почути свист, але від кого – невідомо. Особливо, якщо ви перебуваєте на болоті. Але погодні прикмети дуже прості: дощ вранці означає, що вдень буде гарна погода.

П'ятниця, 25 серпня, буде хмарною з самого ранку та до пізнього вечора. Але у першій половині дня опадів не очікується. Після обіду можливий дрібний дощ, який закінчитися до вечора.

Температура: +18° вночі, +29° і +23° вдень та ввечері.

За народними прикметами, дощі у цей день вказують на коротке бабине літо. Натомість тепла і ясна погода обіцяє гарний врожай білих грибів. У цей день також можуть з'явитися перші ранні заморозки у повітрі, а клен починає скидати перше листя.

Субота, 26 серпня, хмари зберігатимуться на небі з ранку до самого вечора, з приходом якого можливий дрібний дощ.

Температура: +19° вночі, +30° і +24° вдень та ввечері.

У цей день згадують Максима Сповідника (Богослова) та прибирають у сараях та погребах, які треба підготувати до зими, щоб не пустити до них осінню гниль. Погоду прогнозує горобина: якщо її цвітіння пізнє, то осінь має бути довга і тепла.

Неділя, 27 серпня, також буде хмарною увесь день. З обіду і до кінця дня йтиме дрібний дощ.

Температура: +20° вночі, +30° і +24° вдень та ввечері.

У цей день згадують пророка Міхея та слідкують за вітром: якщо він тихий, то осінь буде ясною. Буревії, у свою чергу, вкажуть на непогожий вересень. Також прийнято спостерігати за журавлями: їх відліт означає, що то до середини жовтня буде мороз. Якщо вони ще затрималися, то зима прийде пізніше.

Читайте також: Куди піти у Львові: скульптури, які не залишать байдужими, - ФОТО.