Сили оборони продовжують наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Хроніка великої війни: 19 серпня



Триває 542 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 6 ранку 19 серпня

Сили оборони продовжують наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Хроніка великої війни: 19 серпня, фото-1

Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового авіаудару по Україні застосувавши іранські ударні дрони “Shahed-136/131”. Усього було випущено 17 ударних дронів з району Курська. Сили та засоби Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони знищили 15 ворожих безпілотників.

Протягом минулої доби ворог завдав 3 ракетних та 41 авіаційний удар, здійснив 74 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Протягом минулої доби відбулось 36 бойових зіткнень.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Червоної Зорі та Ветеринарного Харківської області. Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.
  • На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області.
  • На Лиманському напрямку завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів.
  • На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах східніше Білої Гори та Торецька Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.
  • На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинова та Авдіїви Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.
  • На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.
  • На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Старомайорська. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Благодатне, Урожайне, Рівнопіль Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки та Роботине Запорізької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів.
  • На Херсонському напрямку від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 1 удар по ворожому зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 4 артилерійських засоби на вогневих позиціях, 2 пункти управління та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Поліцейські Донеччини протягом доби зареєстрували 8 ударів з боку росії

Сили оборони продовжують наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Хроніка великої війни: 19 серпня, фото-2

Минулої доби російські війська поцілили у міста Авдіївка, Красногорівка, Часів Яр, смт Велика Новосілка, село Нетайлове.

Ворог гатив із РСЗВ «Град», артилерії, танків.

Пошкоджено 4 житлових будинки.

З артилерії рашисти вдарили по Часовому Яру, поранили 4 мирних мешканців. Руйнувань зазнали чотири багатоквартирних будинки.

По Великій Новосілці окупанти били з «Градів». Населення не постраждало.

Крім того, сьогодні після опівночі росіяни поцілили двома ракетами по Краматорську, пошкоджено заводський цех.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Оперативна ситуація по області від голови ДонОВА Павла Кириленка

Сили оборони продовжують наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Хроніка великої війни: 19 серпня, фото-3

Серед ночі росіяни завдали ракетного удару по Краматорську - поцілили у НКМЗ.

Читайте: Росіяни знову обстріляли промзону Краматорська

На Волноваському напрямку ворог 21 раз обстріляв з артилерії Вугледар - без жертв.

На Донецькому напрямку 1 людина поранена у Кураховому.

На Горлівському напрямку 4 людини поранено у Часовоярській громаді, пошкоджено будинок.

На Лисичанському напрямку пошкоджено будинок у Сіверську, зафіксовано 8 обстрілів Торського і Зарічного Лиманської громади.

Всього за добу росіяни поранили 5 жителів Донеччини. Докладніше дивіться на інфографіці.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262